×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Vrouwen meer glamourous tijdens feestdagen

Vrouwen meer glamourous tijdens feestdagen
06.12.2010 - Redactie

Haal jij ook alles uit de kast tijdens de feestdagen? Uit onderzoek van Drogisterij Etos blijkt dat de Nederlandse vrouw tijdens de feestdagen zich meer luxe permitteren dan anders.


Logisch: 83 procent besteedt vooral meer aandacht aan het uiterlijk omdat ze deze dagen samen zijn met familie en vrienden. Wel opvallend: zes op de tien vrouwen besteden ook extra aandacht aan hun uiterlijk terwijl ze thuisblijven.

Party-proof
Het onderzoek werd in opdracht van Etos door Panelwizard onder 529 Nederlandse vrouwen uitgevoerd. Zij waren benieuwd wat de Nederlandse vrouw tijdens de feestdagen extra aan haar uiterlijk doet.

Wat blijkt? Vrouwen besteden gemiddeld maar liefst € 42,50 extra aan beautyproducten en accessoires in de feestmaand. Het kapsel krijgt bij de helft van de vrouwen echter de meeste aandacht.  54 procent geeft aan het haar te föhnen, krullen of steil te maken.

Maar ook de nagels worden niet overgeslagen: bijna de helft zorgt voor goed gemanicuurde en gelakte nagels. En ook de benen krijgen extra aandacht. 44 procent zorgt dat ze perfect onthaard zijn en ruim een kwart van de vrouwen verzorgt de huid daarna met een rijke bodylotion en 7 procent gaat ook nog in de weer met een zelfbruiner. 

Must-have beautyproducten
Wat er nog meer niet kan onbreken in de decembermaand: een mascara (28 procent), accessoires (23 procent), een lekker parfum (11 procent) en glittermake-up (5 procent). Zeven op de tien vrouwen stemmen hun make-up dan ook af op hun feestoutfit. 

Meer winterse beautytips >


Met Jan Kooijman voor de kerstboom?
Als laatste werd aan de vrouwen gevraagd met wie ze het liefst een romantische kerst willen doorbrengen. GTST-acteur en danser Jan Kooijman staat met 14 procent op nummer één. Gevolgd door Chris Zegers (10 procent) en Humberto Tan (9,9 procent).

De andere mannen zijn echter nog niet verloren. Wil je een vrouw voor je winnen, koop dan een geurtje (74 procent), beautybon (34 procent) of een bad/douche pakket (30 procent). Ook een fijne bodylotion (21 procent) en een mascara (18 procent) doen de truc.
Wat vind je ervan?

Reacties

Een abonnement op (goed) toiletpapier

22.09.2017 - Je billen afvegen zonder dat daarvoor een boom het loodje moet leggen en tegelijkertijd help je mee aan betere sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden. Dat is het idee achter The Good Roll. Lees verder

Obsessed met je poriën?

16.08.2017 - Naarmate je ouder wordt, heeft ook je huid meer te verduren gehad en dat kan zichtbaar worden. Niet alleen rimpels houden ons bezig, ook zichtbare poriën kunnen de gemoederen bezighouden. Lees verder

Lippenstift en lipliner van de Action teruggeroepen

09.06.2017 - De Max & Morge lipstick & lipliner bevat een verhoogde concentratie lood en voldoet daarmee niet aan de Europese Cosmeticarichtlijn. Lees verder

Kurkuma als beautyproduct

15.05.2017 - Gezichtsverzorging is te koop in alle prijsklassen. Of je vindt het in je keukenkastje. Lees verder

Welke kant van je gezicht is het aantrekkelijkst?

19.04.2017 - Dit zegt onderzoek over jouw 'knapste kant'. Lees verder

Je zonnebrandcrème is dit jaar misschien iets goedkoper

09.04.2017 - Dat zou goed nieuws zijn, want je huid beschermen is heel belangrijk. Lees verder

Wie veroudert het snelst?

07.04.2017 - We hebben wel eens gehoord dat mannen mooier oud worden. Toch blijkt uit een nieuw onderzoek dat mannen jonger rimpels krijgen dan vrouwen. Lees verder

Voeg deze stap toe aan je ochtendroutine om huidveroudering tegen te gaan

27.01.2017 - Rimpels zijn niet het einde van de wereld, maar toch stellen we ze het liefst zo lang mogelijk uit. Hoe jouw huid veroudert, ligt voor een groot deel aan je genen. Toch kun je zelf ook iets doen om je huid langer mooi te houden. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 43 |

Daghoroscoop
Weegschaal

Je bent in een luchtige bui vandaag. Dat houdt in dat je meer bereikt als jij…

» Naar de daghoroscopen