×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hoe waterproof is je waterbestendige zonnebrand?

Hoe waterproof is je waterbestendige zonnebrand?
24.05.2018 - Redactie

Hoef je met een waterbestendige zonnebrand echt niet opnieuw te smeren na een duik in het water?


Which?, een Engelse consumentenbond, deed onderzoek naar hoe hoog de factor van zonnebrand nog is na het zwemmen in zout water of chloorwater.

De factor wordt minder na contact met water
Er werden twee merken zonnebrand getest, een populair eigenmerk en een bekend internationaal product. Bij beide merken was de factor een stuk lager na 40 minuten in zout water. De SPF van het internationale product bleek daarna 60 procent lager te zijn.

Jetske Ultee vertelt op haar website dat waterproof niet bestaat, daarom wordt tegenwoordig de term water resistant gebruikt. Een zonneproduct dat water resistant is, bevat vaak een ingrediënt zoals wax, olie of polymeren, waardoor de creme minder aangetast wordt door water. Maar zelfs voor water resistant crèmes geldt dat de factor terugloopt door water.

Het voordeel van water resistant
Als je weet dat je niet zo'n goede smeerder bent, is het een goed idee om voor een water resistant product te kiezen. Hierdoor ben je toch iets beter beschermd wanneer je een tijdje niet smeert. Ook wanneer je bijvoorbeeld begint te zweten. Je huid optimaal beschermen? Dan kun je dus het best opnieuw smeren na contact met water. 

Onderzoek van de Consumentenbond
Edit 29/05: De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar de factor van zonnesprays. De conclusie is dat 1 op de 5 producten de beloofde bescherming niet waarmaken. Lees meer op de website van de Consumentenbond.

Bron: Which? / Jetske Ultee | Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Waarom worden je nagels zacht en breekbaar in water?

12.10.2018 - Na een lang bad of een grondige schoonmaakbeurt zijn je nagels zacht en breekbaar door de blootstelling aan het water. Hoe komt dat? Lees verder

Haar wassen zonder shampoo

03.10.2018 - Esmir zweert shampoo af. 'Na drie weken lijk ik op een vogelverschrikker.' Benieuwd hoe haar haar er na acht weken uitziet? Lees verder

Beach hair

30.08.2018 - Breng je geen tijd meer door op het strand? Je hoeft geen afscheid te nemen van je beach hair. Lees verder

Droogshampoo

29.08.2018 - Is het een goed idee om het wassen van je haar nog een dag uit te stellen met droogshampoo? Lees verder

Het bewijs dat een pony je misschien wél staat

13.08.2018 - Een pony laten knippen of niet? Lees verder

Duurzame beautyproducten

12.08.2018 - Sophie is dol op beautyproducten, liefst in luxe potjes en tubes. Maar nu ze milieubewuster is gaan leven, bekijkt ze alles met een nieuwe blik: 'Zijn mijn favoriete crèmes eigenlijk wel verantwoord?' Lees verder

Knot wrap Lush

09.08.2018 - De knot wrap van Lush kun je onder andere gebruiken als cadeauverpakking, haarband of tas. Superhandig en duurzaam. Lees verder

Uitgelopen eyeliner

09.08.2018 - Na jaren van gehannes met uitgelopen eyeliner is Annalot (41) er klaar mee. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 60 |
Mis niets
Daghoroscoop
Schorpioen

Jij loopt al geruime tijd met een onaangenaam gevoel rond. Het contact met een…

» Naar de daghoroscopen