Make-upvlekken

Eerste hulp bij make-upvlekken

Foundation op je kraag of nagellak op je shirt. Met deze tips kun je make-upvlekken weer verwijderen.

Foundation

Per ongeluk een veeg foundation terecht gekomen op je blouse? Die kun je het beste verwijderen met water en azijn. Doe van beide een scheutje op een doek en dep voorzichtig op de vlek.

Lees ook:Hoe maak je make-upkwasten schoon?

Poeder

Is de foundation die je geknoeid hebt op poederbasis of heb je geknoeid met losse poeder of compactpoeder? Zuig dan met de stofzuiger het meeste weg en dep daarna voorzichtig de achtergebleven vlek weg.

Lipstick

Gebruik bij lipstickvlekken liever geen water. Dit maakt de vlek alleen maar groter en zorgt ervoor dat de vlek juist sneller intrekt. Het geheim is om een laagje Vaseline op de vlek te smeren, wat de lipstick opneemt. Ook helpt het om een watje met een klein beetje pure alcohol op de vlek te deppen.

Oogmake-up

Mascara en eyeliner bevatten veel vet. Wacht daarom met schoonmaken tot de vlek is opgedroogd. Hierna kun je deppen met een vetverwijderaar zoals shampoo en afwasmiddel.

Nagellak

Nagellak zorgt voor venijnige vlekken. Is de stof niet te delicaat? Gebruik dan nagellakremover of aceton. Doe een beetje op een watje en duw het stevig tegen de vlek door je vinger eronder te houden. Doe dat steeds opnieuw met een schoon watje met aceton tot de vlek weg is. Voor synthetische of tere stoffen kun je spiritus gebruiken.

Bron: Archief

Gerelateerde artikelen