Placeholder

Beautytips van modellen

Hoe doen modellen dat toch: altijd shinen en dan ook nog prachtig ouder worden. Hun geheim is simpeler dan je denkt: reinigen, hydrateren, exfoliëren en beschermen.

Iedere avond je gezicht schoonmaken
Regel 1 is elke avond (en dat is dus echt élke avond) voor het slapengaan je make-up verwijderen. Omdat de make-up die modellen op de catwalk dragen zo zwaar is, doen zij zelfs een driedubbele reiniging om de huid goed schoon te krijgen: eerst de make-up verwijderen met een remover, dan een cleanser om de huid te reinigen en dan een toner om de laatste restjes te verwijderen en de ph-waarde van de huid in balans te brengen zodat huidverzorging goed wordt opgenomen. De toner bevat bovendien hydraterende en verzorgende ingrediënten. Modellen kiezen voornamelijk voor milde producten, om hun huid die zo zwaar wordt belast te ontzien. En velen grijpen ook naar natuurlijke producten, zoals kokosolie (Arizona Muse, Candice Swanepoel). Dat is puur, zacht voor de huid, hydrateert, werkt goed als make-upreiniger en is ook te gebruiken als verzorging voor huid en haar. Miranda Kerr mengt het met andere verzorgingsproducten om ze extra hydraterend en verzorgend te maken.

Verwijder je make-up zonder hard te wrijven
Soms kan make-up hardnekkig te verwijderen zijn. Toch kun je beter niet te hard wrijven, dat s namelijk niet zo goed voor je huid. Dit is hiervoor het favoriete product van verschillende modellen.

Benieuwd naar meer tips over hoe modellen mooi oud worden?
Lees het artikel Age like a supermodel vanaf pagina 71 in het augustusnummer van Santé.

Wat is jouw geheim?
Deel je ultieme beautytip op Instagram. Tag ons in jouw foto met @sante_NL en #tipsante.