3577356 2100x1440

5 gewoontes die je haar vet kunnen maken

Maak jij onbewust je haar sneller vet? Probeer deze dingen dan eens te vermijden.

1. Je wast je haar te vaak

Door je haar te vaak te wassen, breng je de natuurlijke talgproductie van je hoofdhuid uit balans. Niet iedereen heeft daar evenveel last van, maar als je snel last hebt van vet haar, kan het helpen om je haar minder te wassen. In het begin is het lastig om vol te houden, maar na verloop van tijd zal je haar langer fris blijven. Overtuigd om het te proberen? Dit zijn 7 manieren om je haar minder vaak te wassen.

2. Je zit vaak aan je haar

Vet haar ontstaat bij de haarwortels. Het vet wordt namelijk geproduceerd door je hoofdhuid. Als je vaak aan je haar zit verdeel je de vettigheid door de rest van je haar, waardoor je haar nog vettiger lijkt. Hetzelfde geldt voor borstelen, ook daarmee verdeel je het vet door je haar. Af en toe borstelen is nodig, maar overdrijf niet.

3. Je gebruikt te veel haarproducten

Haarproducten kunnen je haar sneller vet maken en vooral als je veel producten gebruikt, kan dat je haar vet maken. Let er ook op dat je de juiste producten voor jouw haartype gebruikt. Neem als voorbeeld een serum, een fijn product tegen pluishaar, maar bij anderen zal het simpelweg voor te vet haar zorgen.

4. Je doucht te warm

Warm water droogt je huid en haar uit, waardoor je hoofdhuid meer talg zal aanmaken. Probeer niet te heet te douchen en spoel je haar na afloop na met koud water. Meer over de voordelen van kouder douchen.

5. Je maakt je haarborstel nooit schoon

Het is niet het leukste klusje, maar wel nodig. Haren, resten van stylingproducten, stof… Er verzamelt zich van alles aan jouw borstel. Het kan ervoor zorgen dat je haar sneller dof of vet wordt. Ook je föhn en stijltang kunnen wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Zo reinig je je stylingtools.

Tip van de redactie

Remington föhn
Remington Fohn Ad 1
Bestel hier