Bloesem2100x1440

Zó maak je je huid en haar klaar voor de lente

In de winter hebben onze huid en haar het zwaar te verduren gehad. Nu het zonnetje doorkomt, kun je je huid klaarmaken voor de lente. Zo doe je dat.

Uit onderzoek blijkt dat de huid van vrouwen in landen ver van de evenaar vaker zichtbaar lijden onder weersomstandigheden, vooral als de winter lang duurt. Kloofjes, een droge of rode huid zijn kwaaltjes die je liever achterlaat in de winter. Tijd om je huid goed te verzorgen en klaar te maken voor de lente.

1. Zachte handen

Hoewel overdag de zon steeds vaker doorkomt, zijn de temperaturen soms nog laag. Draag handschoenen om je handen te beschermen, vooral als je ’s ochtendsvroeg op de fiets zit. Verzorg je handen goed door ze gedurende de dag regelmatig in te smeren met handcrème.

2. Tips om je haar in toom te houden

Wrijf een droogtrommeldoekje over je haar om statisch haar te verminderen. Gebruik liever een houten kam dan een plastic borstel, plastic maakt je haar namelijk nog meer statisch geladen. Heb je last van droog haar? Je zou kunnen proberen je haar minder vaak te wassen, maar er is meer dat je kunt doen tegen droog haar.

3. Tips voor zachte lippen

Probeer niet aan je lippen te likken, dat droogt ze extra uit. Als je lippenbalsem gebruikt, kies dan voor een verzorgende formule zonder geur of smaak.

4. Tips tegen traanogen

Kou en gure wind kunnen traanogen uitlokken, maar je ogen reageren ook op droge lucht door de verwarming. Drink genoeg water om de vochtbalans in je lichaam op peil te houden. Hang eventueel luchtbevochtiger in huis op om de lucht minder droog te maken. Heb je echt veel last van traanogen? Druppel je ogen.

5. Verzorg je droge huid

Velltjes op je onderbenen en droge ellebogen zijn we liever kwijt dan rijk. Wees lief voor je huid: douche niet te warm, vermijd producten met alcohol en parfum en exfolieer in plaats van te scrubben. Meer tips tegen een droge huid.

Tip van de redactie

Biodermal Glow Serum
Biodermalglow
Bestel hier

Gerelateerde artikelen