Placeholder

Tips om meer te genieten van je vrije tijd

Vrouwen genieten minder van hun vrije tijd dan mannen. Geldt dat ook voor jou? Met onze tips leer je meer te genieten van je vrije tijd.

Uit onderzoek blijkt dat de vrije tijd van vrouwen meer versnipperd is dan de vrije tijd van mannen. Vrouwen brengen hun vrije tijd vaker door in aanwezigheid van kinderen en hun vrije tijd staat gemiddeld vaker in het teken van zorgen voor anderen. Hoe doorbreek je die cirkel en geniet je meer van je vrije tijd?

1. Durf dingen uit handen te geven
Laat je partner meer doen in huis of stuur hem de deur uit met de kinderen, zodat jij wat tijd voor jezelf hebt. Denk eens na over alternatieven om meer vrije tijd te creëren. Misschien wegen de kosten van een schoonmaker best op tegen de vrije tijd die je daardoor overhoudt.

2. Plan bewust tijd voor jezelf in
Houd bewust een avond of dag vrij voor jezelf. Plannen met jezelf zijn ook plannen, zeg dus gerust nee als iemand anders je vraagt of je die avond iets kunt doen.

3. Maak geen to do-lijst
Als er een ellenlange to do-lijst klaarligt met dingen die je moet regelen en doen op je vrije dag heb je niet écht vrij. Zorg dat je regelmatig echt tijd voor jezelf hebt en doe dan waar je zin in hebt en geniet met volle aandacht van de activiteiten die je hebt gekozen.

4. Doe niets half
Denk tijdens je ontspanmomenten niet steeds aan wat je nog zou moeten doen (schoonmaken, wassen, de administratie bijwerken). In de tijd dat je eraan denkt, had je beter actie kunnen ondernemen. Je maakt de keuken schoon óf je kijkt je favoriete serie terug, maar wat je ook doet: doe het goed.

Lees ook: Wat we van mannen kunnen leren

Hoe geniet jij optimaal van je vrije tijd?

Bron onderzoek: SCP | Beeld: Shutterstock