Placeholder

Een week mijn haar niet wassen: wat heb ik ervan geleerd?

Shirley: Jullie hebben allemaal kunnen lezen hoe ik gefaald heb tijdens de challenge om een week mijn haar niet te wassen. Van de dingen die misgaan, leer je het meest…

Dat mijn haar beter zit als ik het een dag niet was, wist ik altijd al. Dat dat effect alleen maar beter wordt als ik mijn haar meerdere dagen niet was, dat had ik niet verwacht. Of ik wilde het graag vergeten.

1. Ik was mijn haar vaker een dag niet
Ik waste mijn haar om de dag en soms zelfs dagelijks. Dankzij deze challenge sla ik regelmatig een extra dag over. Mijn haar zit de volgende dag prima en het bespaart me tijd.

2. Ik probeer minder shampoo te gebruiken
Sinds de challenge probeer ik minder shampoo te gebruiken. Als je je haar schoon kunt houden met alleen water, moet een mini-druppel shampoo ook genoeg zijn. Ik weet dat een klein beetje shampoo echt genoeg is, maar vaak is het toch te verleidelijk om een extra klodder te pakken. Working on it.

3. Je kent je eigen haar het best
Aan het einde van de challenge vroeg ik me af of langzaam afbouwen met shampoo iets voor mij zou zijn. Inmiddels heb ik dat idee laten varen. Prima dat jouw haar beter zit als je het nooit wast, maar ik denk dat ik voorlopig trouw blijf aan mijn shampoo.

Hebben jullie één van de challenges uit Santé gevolgd en daar iets van geleerd?

Bedankt voor het volgen van mijn challenge en de berichten die jullie op Facebook voor me hebben achtergelaten.

Shirley

Lees ook
> Een week mijn haar niet wassen #1
> Een week mijn haar niet wassen #2
> Een week mijn haar niet wassen #3
> Een week mijn haar niet wassen #4
> Een week mijn haar niet wassen #5