Placeholder

Een week mijn haar niet wassen #4

Webredacteur Shirley gaat de uitdaging aan en doet mee aan een van Santé’s challenges: een week lang wast ze haar haar niet. Het is dag 4 en het wordt lastiger.

Shirley: Volgens mij lijkt mijn haar nog oké, maar voor mijn doen is mijn haar al best wel vettig. Terwijl ik in de trein naar mijn werk zit, probeer ik manieren te bedenken om zonder gezichtsverlies onder de rest van deze challenge uit te komen. Ik heb net mijn winterjas weer uit de kast gepakt, ik kan die kraag toch niet meteen vies laten worden door mijn vette haar? Slap excuus.

Overstappen van no-poo naar low-poo?
Misschien is de low-poo-movement meer iets voor mij. De mensen die deze methode aanhouden, wassen hun haar wel, maar zo min mogelijk en met natuurlijke ingrediënten. Baking soda, appelciderazijn of witte klei zijn prima alternatieven voor shampoo. Zal ik na mijn werk een bezoekje aan de winkel brengen? Eenmaal op mijn werk aangekomen, krijg ik onverwachte peptalk van een collega: 'Is dit al dag vier? Je ziet er nog niets van!'

Nog een uitdaging
Deze challenge brengt trouwens nog een uitdaging met zich mee. Ik heb een tic: ik haal regelmatig mijn hand door mijn haar. Vandaag probeer ik dat niet te doen. Ik wil mijn haar niet nog vetter maken.

Houd ik de challenge vol?
Ik schaam me nu al een beetje voor mijn haar. Ik had voor deze challenge een week thuiswerk in moeten plannen. Heb jij tips voor hoe ik deze challenge kan doorzetten zonder te vet haar? Laat het me weten via Facebook, Twitter of Instagram. Doe je mee aan één van de challenges uit Santé? Deel je ervaring met #santechallenge.

Lees ook
> Een week mijn haar niet wassen #1
> Een week mijn haar niet wassen #2
> Een week mijn haar niet wassen #3