Placeholder

Een week mijn haar niet wassen #1

Heb je de challenges in het novembernummer van Santé gelezen? Webredacteur Shirley gaat één van de uitdagingen aan: een week lang wast ze haar haar niet.

Shirley: In het novembernummer van Santé vind je een artikel met verschillende challenges om je uit te dagen. Toen een freelancer mij uitdaagde om één van die challenges uit te voeren voor onze website, twijfelde ik een paar minuten. Al snel wist ik het zeker: een week lang mijn haar niet wassen it is.

Ik ben niet de eerste die het probeert
Regelmatig zie ik artikelen en blogs voorbij komen van mensen die gestopt zijn hun haar te wassen met shampoo. De meesten hadden voorheen moeilijk handelbaar of pluizig haar, maar inmiddels gebruiken ze al zes jaar geen shampoo en hun haar oogt prachtiger, stralender en gladder dan ooit. Alsof ze uit een shampooreclame zijn gestapt…

Brandschoon
Mijn moeder, vroeger kapster, heeft ook een verhaal over iemand die vroeger bij haar in de salon kwam. De vrouw in kwestie waste haar haar al jaren niet meer met shampoo, maar schoon dat haar haar en hoofdhuid waren.

Stiekem nieuwsgierig
De verhalen fascineren me. Stiekem ben ik best benieuwd wat stoppen met shampoo met mijn haar zou doen. Er is maar één manier om daarachter te komen. Ik ben wel bang dat een week te kort is, aangezien ik veel verhalen heb gelezen, waarin het haar pas na zes weken minder vet werd.

Mijn normale haarritueel
Ik gebruik normaal gesproken shampoo en conditioner. Qua merken ben ik niet heel trouw, ik wissel regelmatig af en ben niet kieskeurig als het gaat om de ingrediënten. SLS en parabenen op de ingrediëntenlijst? Daar maak ik me niet druk om. Ik heb vrij makkelijk haar. Hoewel mijn haar soms een beetje pluizig is, valt het altijd hetzelfde en ik doe er nauwelijks iets aan.

Volg mijn challenge
Stay tuned. Deze week lees je iedere dag hoe de challenge mij vergaat. Heb jij ooit een shampoovrije week gehouden, of gebruik je al jaren geen shampoo meer? Deel je verhaal of tips via Facebook, Twitter of Instagram met #santechallenge.

Lees ook
> Een week mijn haar niet wassen #1
> Een week mijn haar niet wassen #2
> Een week mijn haar niet wassen #3
> Een week mijn haar niet wassen #4
> Een week mijn haar niet wassen #5