Placeholder

Hoe zet je een strak lijntje met eyeliner?

Dit zijn een aantal tips die je kunnen helpen om een strak lijntje met eyeliner te trekken. Oefening baart kunst.

Probeer verschillende soorten eyeliner
Er bestaan verschillende soorten eyeliner, waaronder oogpotlood, vloeibare eyeliner of een eyelinerstift. Probeer uit wat voor jou werkt. Houd er ook rekening mee of de formule waterproof is of niet.

Breng je make-up in de juiste volgorde aan
Het is het handigst om eerst oogschaduw aan te brengen. Het is zonde als je oogschaduw je strakke lijn vervaagt. Mascara kun je het best aanbrengen nadat je eyeliner hebt aangebracht.

Laat je ellebogen op tafel steunen
Ben je niet zo ervaren met eyeliner, ga dan het liefst aan tafel zitten en laat je ellebogen op tafel steunen voor stabiliteit. Houd remover en wattenstaafjes bij de hand zodat je foutjes zo snel mogelijk kunt corrigeren.

Ontspan je ooglid
Probeer je ooglid ontspannen te houden. Sommige visagisten raden af om je ooglid een beetje strak te trekken, maar veel mensen vinden dat wel het makkelijkst werk. Een kwestie van uitproberen dus. Begin met een dunne lijn, je kunt hem altijd dikker maken.

Je hoeft de lijn niet in één vloeiende beweging te zetten
Het is makkelijk en geeft een mooi resultaat als je eyeliner in een vloeiende beweging kunt zetten. Lukt dat niet? Zet dan eerst stipjes of kleine lijntjes en verbind die daarna met elkaar.

Beeld: Shutterstock