douche

6 dingen die je moet veranderen aan je doucheritueel

Wat kan er misgaan tijdens het douchen? Meer dan je denkt. De volgende dingen zou je beter niet kunnen doen.

1. Je wast je washandjes of badspons niet vaak genoeg
Een vochtige washand of spons is een broedplaats voor bacteriën. Laat hem daarom niet in de douche hangen, maar stop hem regelmatig in de wasmachine.

2. Je poetst je tanden onder de douche en poetst daardoor te kort
Terwijl je aan het multitasken bent, kun je makkelijk te gehaast zijn tijdens het tandenpoetsen. Tandenpoetsen onder de douche is prima, maar zorg er wel voor dat je twee minuten poetst.

3. Je scheert jezelf eerst
Als je een tijdje onder het warme water staat, worden de haartjes zachter. Je kunt daarom het best eerst je haren wassen en daarna pas beginnen met scheren.

4. Je doucht te heet
Het is heel verleidelijk als het zo koud is buiten (en misschien ook in je badkamer), maar te heet water droogt je huid uit. Houd het het liefst bij een lauwwarme douche.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

5. Je wast je haar iedere dag
We weten dat het lastig kan zijn – na het sporten of als je lokken vet zijn, wil je het liefst toch je haren wassen -, maar eigenlijk is het niet nodig om iedere dag je haar te wassen. Minderen kan geen kwaad.

6. Je bent te hardhandig met je handdoek
Wees lief voor je natte huid en haar. Je haar is erg breekbaar als het nat is, dep en knijp het daarom droog, in plaats van te wrijven.

Vegan douchegel
Vegan douchegel
Bestel hier

Beeld: gettyimages

BESTEL HIER