Placeholder

Hiervoor kun je vaseline ook gebruiken

In bijna ieder huishouden is een pot vaseline te vinden. En terecht, want je kunt er meer mee dan je droge huid verzorgen.

1. Maak je nagellakflesjes makkelijker open
Doe een klein beetje vaseline op een wattenstaafje en smeer het aan de binnenkant van de nagellakdop. Zo heb je minder kans dat de dop vast komt te zitten op het flesje.

2. Houd je huid schoon als je je haar verft
Smeer voordat je je haar gaat verven een klein beetje vaseline langs je haargrens. Zo bescherm je je huid tegen de ingrediënten van de haarverf en na afloop veeg je verfvlekken makkelijk van je huid.

3. Breng een nette manicure aan
Heb je er moeite mee om nagellak netjes aan te brengen? Breng voor het lakken een dun laagje vaseline langs je nagels aan. Als je uitschiet, veeg je de nagellak er zo af.

4. Geef je wimpers volume
Wanneer je geen mascara bij de hand hebt, kun je een dun laagje vaseline aanbrengen op je wimpers.

5. Laat de geur van je parfum langer hanger
Je ruikt een geur langer als hij is aangebracht op een vette huid. Is jouw huid van nature normaal of droog? Breng dan voor je parfum aanbrengt een dun laagje vaseline aan en je zult langer plezier hebben van de geur.

6. Breng je wenkbrauwen in model
Met een beetje vaseline houd je je wenkbrauwen de hele dag in toom.

7. Maak leer weer glanzend
Zijn de neuzen van je leren schoenen dof geworden of heb je een lelijk plekje op je leren bank of tas? Met een beetje vaseline laat je het weer glazen.

8. Vet de ijzers van je schaatsen in
Vaseline is geschikt om de ijzers van je schaatsen in te vetten.

9. Gebruik vaseline als highlighter
Breng wat vaseline aan op het bovenste gedeelte van je jukbeenderen. Het geeft een mooie gloed. Handig als je geen highlighter bij de hand hebt.

10. Maak een scrub
Maak een lichaamsscrub door drie eetlepels vaseline met twee eetlepels suiker of zout te mengen.

11. Voorkom een schrale neus
Smeer je neus in met vaseline voordat je gaat slapen als je verkouden bent. Dat voorkomt hopelijk een rode en ruwe neus door al het snuiten.

Beeld: Shutterstock