wastips

5 handige wastips: zó word je was brandschoon

Je bent nooit te oud om nieuwe handige trucjes te leren. Met deze wastips krijg je je was brandschoon.

1. Boen vlekken niet te hardhandig

Sommige vlekken worden juist hardnekkiger door er hard overheen te boenen. Daarnaast kun je de stof van het kledingstuk beschadigen. De beste methode is om een vlek zo snel mogelijk aan te pakken, dat vergroot de kans op succes. Dep voorzichtig en wrijf zeker niet hard. Gebruik altijd een wit doekje of een witte borstel, zodat het niet kan afgeven op je kleding.

Lees ook:5 tips om de witte was wit te houden

2. Doe ritsen dicht

De scherpe tandjes van een rits kunnen andere kledingstukken beschadigen. Je voorkomt het door de rits tot bovenaan dicht te doen.

3. Doe de wasmachine niet te vol

De kleding moet zodra de wasmachine aanstaat de mogelijkheid hebben om te drijven. In een te volle wasmachine kreukelen je spullen sneller en de wasmachine slijt er sneller door.

4. Zorg dat de wasmachine waterpas staat

Een wasmachine die niet helemaal recht staat maakt niet alleen meer geluid, de vibraties kunnen je vloer beschadigen en sommige onderdelen, zoals de schokdempers, zullen sneller versleten zijn.

5. Maak je wasmachine regelmatig schoon

Kijk eens onder de rubberen rand van je wasmachine? Zodra daar grijs spul achter zit, is het hóóg tijd om je wasmachine schoon te maken. Draai regelmatig een lege hete was, eventueel met schoonmaakazijn of soda. Vergeet niet het laatje voor wasmiddel te reinigen.

Bron: RealSimple