Placeholder

Welke eyeliner is geschikt voor mij?

Er bestaan verschillende soorten eyeliner. Met welk type zet je het lijntje dat jij wilt?

1. Oogpotlood
Heb je niet zo'n vaste hand, of heb je nog nooit een lijntje om je ogen gezet? Dan kun je het best kiezen voor een oogpotlood, dat brengt het makkelijkst aan. Oogpotlood is ook heel geschikt om smokey eyes te maken. Je kunt de scherpte van het lijntje makkelijk aanpassen door de punt te slijpen of juist wat stomper te maken.

2. Vloeibare eyeliner
Hiermee kun je een retestrak lijntje trekken, maar daar is helaas wat oefening voor nodig. Zodra je het onder de knie hebt, breng je het binnen een paar seconden aan. Er zijn varianten met een kwastje of een pennetje. Voor een extra dun lijntje kun je het best gaan voor een pennetje.

3. Eyeliner in een potje
Om deze eyeliner aan te brengen, heb je een apart kwastje nodig. Handig als je regelmatig wilt variëren met de dikte van het lijntje, je pakt dan gewoon een ander kwastje.

4. Creamy oogpotlood
Deze variant van oogpotlood zit meestal in een plastic huls. Door middel van een draaimechanisme kun je de punt omhoog draaien. De structuur is meestal creamy, wat zorgt voor een feestelijk effect. Je kunt dit potlood niet slijpen, waardoor het lijntje vaak wat dikker wordt.

Beeld: Shutterstock