Placeholder

Laat jij je haar verkeerd drogen?

Na het wassen, droog je je haar af. Simpel, toch? Maar er kan genoeg misgaan. Lees verder en ontdek of jij je haar verkeerd laat drogen.

Naspoelen
Spoel je haar na het wassen na met koud water. Dat zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten en dat je haar gladder wordt. Dat maakt je haar makkelijker door te kammen.

Drogen
Nat haar is extra breekbaar. Wees daarom niet te ruw met je handdoek. Door te wrijven wordt je haar sneller ruw en poreus. Je kunt je haar beter droogknijpen in plaats van wrijven. Je kunt ook een katoenen t-shirt gebruiken, dat is zachter voor je haar.

In model brengen
Kam je haar voorzichtig met een grove kam. Kam de klitten van onder naar boven uit je haar. Laat de borstel hierbij het werk doen en probeer zo min mogelijk aan je haar te trekken om haarbreuk te voorkomen. Dominique Snip, eigenaar van haarmerk Sheado, vertelt: 'Laat je haar het liefst aan de lucht drogen met een leave-in conditioner erin. Föhnen kan. Gebruik eerst een product dat je haar tegen de hitte beschermt. Zet de föhn op de laagste stand en houd hem op zo’n vijftien centimeter afstand van je haar.'

Bron: Archief | Beeld: Shutterstock