Placeholder

Veilig zwart

Laat je vrolijke kleuren in de kast hangen en kies je veilig voor zwart? Dat heeft invloed op je uitstraling en hoe je overkomt.

Uitstraling en kleur
Een prettige uitstraling is belangrijker dan er (bij wijze van spreke) woest aantrekkelijk uit te zien. Wat dat betreft kun je met kleur heel veel bereiken, ze hebben een grote invloed op je uitstraling. Met de juiste kleuren kun je zelfs een jongere, frissere uitstraling krijgen.

Minder flatteus
Zo is zwart niet altijd even flatteus bij veertigplussers: het maakt de huid snel grauw, haalt de mondhoeken naar beneden en neemt de glans uit de ogen. Vervang je zwart door bijvoorbeeld donkerblauw, een kleur waar meer wit in zit, dan oog je vanzelf dynamischer en jeugdiger omdat de lijnen in je gezicht verzachten en je ogen en huid gaan stralen. Draag je toch graag zwart, dan bereik je met kleine kleuraccenten een prachtig effect. Denk aan rode lippen, een frisse blush, een gekleurde hanger of kleurrijke oorbellen.

Hoe kom je over?
Bedenk ook hoe je wilt overkomen. Geef je een presentatie in zwarte kleding, dan is het effect heel anders dan wanneer je je in vrolijke, opvallende kleuren kleedt. Toch: het allerbelangrijkst vind ik dat je je prettig voelt. De meest geweldige kleding en kleuren werken niet voor je als je je er doodongelukkig in voelt.

Bron: Archief m.m.v. Imagospecialist en look & feel coach Geraldine Carabello