Placeholder

Zo koop je de juiste bikini

Een goed passende bikini doet veel voor je lichaam. Wij geven tips om de beste bikini voor jouw lichaam te vinden.

Pas zo veel mogelijk bikini's
Pas zo veel mogelijk verschillende bikini's en badpakken. Er hangen ieder jaar nieuwe modellen in de winkel en je lichaam verandert. Misschien vind je een nieuwe favoriet.

Pas verschillende maten
Het is belangrijk dat je bikini goed past. Houd er rekening mee dat het materiaal groter wordt als het nat is.

Kies voor een verstelbare bikini
Bandjes die je kunt verstellen of touwtjes die je strakker kunt knopen zijn ideaal. Een bikini moet vaak strakker zitten dan je denkt.

Beweeg in het pashokje
Je zult waarschijnlijk niet dansen in je bikini, maar het is wel fijn als alles goed op zijn plek blijft zitten. Beweeg daarom in het pashokje om te zien of alles blijft zitten. Buig ook even voorover om te zien of je borsten stevig in de cups zitten.

Kies een bikini die je staat
Het printje van de ene bikini is zó leuk, terwijl je diep in je hart weet dat de andere bikini je beter staat. Laat je niet verleiden door kleuren, printjes en modetrends, kies voor het model dat jouw lichaam flateert.

Koop niet zomaar een maat groter
Een maat groter betekent niet dat je lichaam meer bedekt is, de bikini is dan gewoon te groot. Wil je wat meer huid bedekken? Zoek dan naar een model dat bedekkender is.

Investeer in een goede bikini
Zeker als je wat grotere borsten hebt, is het belangrijk dat je bikini genoeg steun biedt. Helaas kost dat soms wat meer geld. Maar het is een goede investering, ook voor je zelfvertrouwen.

Heb jij al een bikini?

Beeld: Shutterstock