Placeholder

Beautyblunder: de verkeerde foundation

De juiste kleur foundation vinden is lastig. Heb je je kleur net ontdekt, dan komt de zomer eraan en heb je een tint donkerder nodig, of toch niet?

Onzichtbaar
Met een foundation maak je de huid egaal en vlekkeloos, daarom moet de foundation onzichtbaar zijn. Het is een kwestie van trial and error, probeer daarom zoveel mogelijk monstertjes uit en vraag advies bij diverse make-upcounters.

Test op verschillende plaatsen
Niet alleen je huidskleur, ook je huidtype speelt een rol. Test een foundation bijvoorkeur op het gezicht: op het voorhoofd, naast de neus of boven de kaaklijn. Kijk ook hoe het eruit ziet in kunstlicht en natuurlijk licht. Is de foundation niet te zien? Dan heb je de juiste kleur voor jouw huid te pakken.

Kies nooit voor te donker
Vind je je gezicht nog wat bleek en wil je daar wat aan doen? Koop in geen geval een foundation donkerder dan je huidskleur. Je denkt misschien dat dat het probleem oplost, maar dat is niet waar. Het is toch best vreemd als je nek en handen een veel lichtere kleur hebben.

Toch een gezond kleurtje
Wil je toch van die bleke toet af? Een bronspoeder -let er wel op dat de glitters niet te groot zijn- over je foundation heen biedt uitkomst. Houd het subtiel: breng met een grote kwast alleen daar poeder aan waar de zon normaal gesproken de huid bruint. Dat is op je voorhoofd, jukbeenderen, neus en kin.

Gebruik jij foundation?

Bron: Archief | Beeld: Shutterstock