Placeholder

Bescherm je huid tegen de lentezon

De eerste rode wangen en neuzen zijn al gespot. Niet zo gek, want de lentezon heeft behoorlijk veel kracht en in de winter heeft onze huid weinig zon gezien. Wees dus niet te laks met het beschermen van je huid.

Laat je huid langzaam wennen
Bouw de blootstelling van je huid aan de zon langzaam op. Door nu al regelmatig wat zonnestralen mee te pakken, heb je als de zon straks echt fel is alvast een basis opgebouwd. Je huid maakt in de zon namelijk melanine aan. Hierdoor word je niet alleen bruin, melanine zorgt er ook voor dat de negatieve effecten van zonlicht op je huid verkleind worden.

Smeer met een factor
Je huid beschermt zichzelf lang niet genoeg. Zelfs in de winter zou je moeten smeren met spf. Nu weten we dat lang niet iedereen dat doet en dan is dit het moment om je dagcrème te vervangen voor een variant met een factor. Ga je langer naar buiten, dan is alleen dagcrème met een factor niet genoeg. Smeer je dan in met zonnebrandcrème.

Vergeet je handen niet
Nu de temperaturen nog niet heel hoog oplopen, zal het grootste deel van je huid bedekt zijn met kleding. Je gezicht, nek en handen worden het meest blootgesteld aan de zon. Smeer deze lichaamsdelen goed in!

Lees ook: zonschade aan de huid zichtbaar gemaakt