Glimmend voorhoofd

Zó voorkom je een glimmend voorhoofd

Glimt jouw voorhoofd halverwege de dag? Met deze tips voorkom je een glimmend gezicht, of kun je de boel redden.

Scrub niet te agressief

Scrubben geeft je huid een niet vet gevoel, maar te vaak of te agressief scrubben, werkt juist averechts voor een glimmende huid. Doordat je het natuurlijke talglaagje dat je gezicht beschermt eraf scrubt, zal je huid alleen harder gaan werken om talg aan te maken. En dat is nou net de belangrijkste oorzaak van een glimmend gezicht.

Lees ook:Alles wat je wilt weten over huidschilfers

Kies de juiste zonnebrandcrème

Je gezicht heeft bescherming nodig tegen de zon. In de winter kun je een dagcrème met factor gebruiken, maar in de zomer is er meer nodig. Helaas is zonnebrand vaak vettig en dat is niet voordelig voor je glimmende voorhoofd. Kies voor een formule die niet vet is. Een zonnebrandcrème speciaal voor het gezicht is aan te raden.

Kies de juiste dagcrème

Ook vettige huid heeft nog crème nodig. Het kan best lastig zijn om een voedende crème te vinden die je huid niet laat glimmen. Zink of jojoba-olie zijn fijne ingrediënten van crèmes voor de vette huid. Wie een gemixte huid heeft en wel erg last van droge wangen heeft, zou voor de wangen een iets vettere crème kunnen gebruiken.

Afpoederen

Met matterende gezichtspoeder bereik je de matte look die je wilt bereiken. Stop de poeder eventueel in je handtas om gedurende de dag je gezicht een keer bij te poeder.

Blotting papers

Ultieme favoriet voor glimhoofden? Blottingpapers. Het zijn soort kleine vloeipapiertjes, die het vette laagje van je huid absorberen. Handig om bij je te dragen. Een on the road-oplossing is om een toiletpapiertje of papieren handdoekje tegen je gezicht te drukken.

Bron: DailyMakeOVer

Gerelateerde artikelen