Placeholder

Watermeloen… Masker!

Willemijn en Liselotte van BeBio zijn gek op watermeloen. Wanneer ze watermeloen is huis hebben, maken ze meteen ook één van deze watermeloenmaskers. Lees hier welk watermeloenmasker goed is voor jouw huid.

Nu de zomer toch echt is gearriveerd worden watermeloenen weer vaker in huis gehaald. En dat is verstandig want zo’n meloen bevat vitamines A, B6 en C. Daarnaast bestaat ‘ie voor bijna 95% uit water. Naast dat watermeloenen lekker zoet en fris smaken, bevatten ze nog eens belangrijke mineralen en werken ze cholesterol- en stress verlagend. Niet geheel onbelangrijk is het feit dat ze antioxidanten bevatten die de kans op hart- en vaatziektes verkleinen.

Je kunt echter meer doen met watermeloen dan ze alleen op te eten. Hier een aantal tips voor maskertjes met daarin watermeloen(sap). Enjoy!

Let op bij maskertjes: je weet nooit hoe je huid reageert op bepaalde stofjes, dus om te voorkomen dat je gezicht helemaal rood en geïrriteerd raakt; test het maskertje eerst op een klein stukje van bijvoorbeeld je arm, om te kijken of je huid ertegen kan.

Heb je last van een droge huid?
Een theelepel meloensap mengen met Griekse yoghurt, smeer het uit over je gezicht (of andere droge plekjes op je lichaam) en was het er na 10 minuten af. Je huid zal een stuk zachter aanvoelen.

Is je huid verbrand door de zon?
Besprenkel watjes met meloensap en leg ze op de verbrande plekjes, was je huid na 15 minuten met koud water weer schoon. Dit maskertje zorgt dat de huid afkoelt en kan herstellen.

Is je huid onrustig en acné gevoelig?
 Mix een lepel watermeloensap met een theelepel geprakte banaan. Banaan is rijk aan vitamines B2, B6 en B12, en zorgt ervoor dat de huid weer tot rust komt, en gelijkertijd zachter wordt. Door het sap van de meloen wordt de huid weer schoon en fris gemaakt.  Reinig na 10 á 15 minuten met warm water.

Een tip voor de ouder wordende huid:
Mix een theelepel gepureerde avocado met het watermeloensap. De antioxidanten en vitamines C en E – afkomstig uit de avocado – zorgen samen voor een succesvol anti-verouderingsproces voor de huid. Laat het 20 minuten zitten en spoel de huid daarna af met warm water.


Willemijn en Liselotte van BeBio bloggen iedere donderdag op Sante.nl over een gezonde en bewuste levensstijl. Ze laten zien hoe leuk gezond leven kan zijn en dat een bewuste levensstijl voor iedereen binnen handbereik is.

Wil je meer tips van BeBio? Op hun BeBio.nl inspireren Willemijn en Liselotte je dagelijks met mooie foto’s, video’s en leuke content op het gebied van bewust leven. Naast hun dagelijkse blogs, buzz en healthy tips, vind je veel achtergrondinformatie en een online shop. Daarnaast kun je je eigen pagina bijhouden. Niet belerend, maar inspirerend! Benieuw geworden naar BeBio? Bezoek de website >>