Placeholder

Bad hair day door je muts

Heel leuk zo’n muts. Tot je hem afdoet en je haar plat op je hoofd zit met een paar statische plukken eromheen. Wat doet je ertegen?

Het grootste gedeelte van je lichaamswarmte verlies je via je hoofd. Een muts is geen overbodige luxe en het staat ook nog eens leuk. Zo draag je een muts en verklein je de kans op een bad hair day.

In model
wees niet laks met je haar doen ómdat je een muts opdoet. Zorg juist dat je haar goed zit voor je je muts opzet. Een muts maakt je huid en haar warm, waardoor je haar makkelijk in de vorm van onder je muts kan blijven zitten. Als je haar in model onder je muts zit, is de kans groter dat het daarna nog zit.

Beanie
Beanies, mutsen met extra ruimte op het achterhoofd, zijn hot en heel erg ideaal wat je haar betreft. Ze zitten niet strak tegen je hoofd aan, waardoor je haar niet op je hoofd wordt gedrukt. Dat scheelt je een bad hair day.

Materiaal
Let op het materiaal van de muts voor je hem koopt. Van syntethische stoffen zal je haar sneller statisch worden. Je kunt beter kiezen voor een muts van wol, katoen of kasjmier.

Volume
De kans is groot dat wanneer je je muts afdoet je toch wat extra volume kunt gebruiken. Schud even op zijn kop met je haar of breng wat droogshampoo aan voor volume en structuur. Draag jij vaak een muts?