Placeholder

Voor ieder figuur een bikini of badpak

Je kunt natuurlijk doen of de zomer niet bestaat, maar kop op, voor ieder figuur is er een bikini of badpak. En denk je nu: Bah, een badpak? Think again, want het badpak is anno 2012 helemaal terug van weggeweest.

Een recht, jongensachtig figuur:
Geschikt: Alles met 3D-effect zoals ruches, vulling, ringen, strikken. Ook grote prints helpen om een jongensachtig lichaam meer vorm te geven. Versierde broekjes trekken de aandacht naar de heupen en suggereren zo een taille.
Ongeschikt: Bikini's die rechte lijnen versterken met verticale strepen en daarnaast alles dat er sober, zonder textuur of accenten uitziet.

Een buikje:
Geschikt: Bikini-ontwerpen die óver de taille vallen (denk: A-lijn tankini, een broekje met een wijde bikinitop) of badpakken met een ingebouwde versteviging rond de buik- en taillesectie. Ook een bikini met een wat groter broekje dat over de buik valt, zoals de modellen uit de jaren vijftig droegen, biedt gerichte camouflage.

Ongeschikt: Strakke tankini's, broekjes met details (zoals een riem of gestrikte band), broekjes in string- of lage boxermodel.


Brede heupen en volle dijen:
Geschikt: Kies een bikini of badpak met opvallende details bóven de taille. Een opvallende kleur, een diepe halslijn, metalen versiering; alles wat de aandacht naar boven trekt is goed. De onderkant of bikinibroek is bij voorkeur wat rechter gesneden en valt een centimeter of drie onder het heupbeen.
Ongeschikt: Mannelijke shorts, een badpak met uitgesneden zijkanten, druk versierde bikinibroekjes en bikinibroekjes met metalen ringen.


Kleine borsten:
Geschikt: Een bikinitop met trianglecups suggereert een vollere boezem. Ook bikinitops met 'padding' (gevulde cups) dragen bij aan een optisch rondere borstpartij.
Ongeschikt: Badpakken in een uni, donkere kleur of sportief gesneden bikini's, gemaakt van stevige stoffen die geen ruimte geven aan rondingen.


Lang bovenlijf en korte benen:
Geschikt: Kies een badpak of bikinibroekje dat hoog opgesneden is. Omdat er meer huid boven de benen te zien is, lijken je benen langer. In het geval van een lang bovenlijf is een bikini te verkiezen boven een badpak. Het 'breekt' optisch het bovenlichaam door het aparte topje en broekje, waardoor het bovenlijf korter lijkt.
Ongeschikt: Laat de badpakken en bikini's met pijpjes, shorts of boxers links liggen.