×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

4 redenen voor seks na een work-out

4 redenen voor seks na een work-out
10.01.2018 - Redactie

Wie na het sporten het bed in duikt, kan daarvan profiteren.


1. Je zit al op een high
Bewegen is goed voor je humeur, dat is wetenschappelijk bewezen. Dit komt doordat je stoffen aanmaakt die een positieve uitwerking hebben op je brein (denk aan de runner’s high). Als je work-out niet uit een halve marathon bestaat, zul je je misschien niet meteen extatisch voelen. Maar elke sport zorgt voor een toename van endorfine, dus ook al heb je yoga gedaan, dan nog ondervind je de effecten.

Wie zich prettig voelt, heeft meer zin in seks. Ga je eenmaal tot actie over, dan is het hek helemaal van de dam wat blije stofjes betreft. Naast nog meer endorfine komt het knuffelhormoon oxytocine vrij, dat zorgt voor een ontspannen en geborgen gevoel. Je kunt dus helemaal in de wolken raken, puur natuur en voor nop.

2. Alles is gevoeliger
Na een work-out pompt je hart bloed sneller door je lichaam. Je organen raken zo beter doorbloed, hetzelfde geldt voor je vagina en clitoris. In feite werkt een work-out dus als een natuurlijke viagrapil, want niet alleen mannen maar ook vrouwen hebben voordeel van een betere doorbloeding van hun geslachtsorgaan. Het kan zelfs een groot verschil maken, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Texas. De universiteit zocht uit of vrouwen die antidepressiva slikten en last hadden van een laag libido baat zouden hebben bij sport. Dat bleek inderdaad zo te zijn. De vrouwen hadden meer zin in seks en vaker een orgasme. En dat niet alleen: het waren sterkere orgasmes, omdat de vagina en clitoris gevoeliger waren. Volgens de researchers waren de effecten vooral te danken aan de verbeterde bloedtoevoer.

3. Je bent zelfverzekerder
3.000 mannen en vrouwen werden voor Australisch onderzoek ondervraagd over hun zelfbeeld en seksleven. Wat bleek: degenen die zichzelf sexy vonden, hadden vaker én betere seks. Goed, maar wat heeft dit met een work-out te maken zul je denken? Lichamelijk inspanning zorgt ervoor dat je meer van het mannelijke hormoon testosteron aanmaakt. Daar krijg je niet meteen een snor van, maar wel een shot zelfvertrouwen. En dat levert voordelen op in bed. Haal het meeste uit je work-out door meteen daarna tussen de lakens te duiken. Als je je goed voelt over jezelf en je lichaam, geniet je meer van seks. Je zult minder last hebben van gepieker over dat ene putje in je dij en je minder afvragen of je het wel goed doet. Zo wordt het een stuk makkelijker om je remmingen los te gooien en gewoon te genieten.

4. Je verbrandt extra calorieën
Er bestaat zoiets als het ‘afterburn effect’. Na een work-out verbrandt je lichaam in de uren daarna meer calorieën dan normaal. Research van de Appalachian State University toonde aan dat mannen die drie kwartier hard hadden gefietst, in de veertien uur erna zo’n 190 calorieën meer dan gewoonlijk verbrandden. Als je na je work-out je hartslag nog een tijdje hoog houdt door samen in bed te stoeien, profiteer je helemaal van dit effect. Dan zijn er natuurlijk nog de calorieën die je sowieso verbrandt met seks. Het zijn er niet zoveel als je er met een intense work-out doorheen jaagt, maar nog steeds aardig wat.

Een grappig speeltje is de rekenmachine op de site Sexcalculator.co.uk. Vul je lichaamstype, standje en mate van inspanning in en de site rekent uit hoeveel calorieën je verbrandt. Tien minuten gepassioneerd de ‘cowgirl’ uitoefenen, maakt dat iemand met een gemiddeld gewicht 68 calorieën verbruikt.

Lees meer: 5 momenten waarop seks hebben een goed idee is

Bron: Archief | Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

4 redenen voor seks na een work-out

10.01.2018 - Wie na het sporten het bed in duikt, kan daarvan profiteren. Lees verder

Hoofdpijn tijdens de seks

08.11.2017 - Sekshoofdpijn bestaat echt. De pijn in je hoofd of nek kan ontstaan tijdens de seks of tijdens of na het orgasme. Lees verder

Binnenkort kun je een verzonden bericht op WhatsApp intrekken

27.10.2017 - Laat die update maar komen. Lees verder

Waarom sommige mannen een condoom niet lekker vinden zitten

19.10.2017 - Seks, liever zonder condoom dan met. Een condoom zit niet lekker of de seks voelt beter zonder… Mannen voeren verschillende excuses aan. Wellicht is er nog een reden voor. Lees verder

Dit is het beste tijdstip voor seks

15.10.2017 - Spontaan actie tussen de lakens is leuk, maar seks plannen blijkt toch niet zo’n gek idee. Lees verder

Don'ts voor down under

09.10.2017 - Sommige dingen kun je vaginawise beter niet doen. In bad met een bruisbal bijvoorbeeld. Lees verder

Hoe snel wen je aan het ouderschap?

04.10.2017 - De komst van een baby verandert veel en dat vergt wat aanpassingsvermogen. In Engeland is er onderzoek gedaan naar hoe lang het duurt om te wennen aan het ouderschap. Lees verder

Kun je tandpasta als zwangerschapstest gebruiken?

03.10.2017 - Internet laat ons soms kennismaken met de meest vreemde dingen. We voegen aan het lijstje toe: tandpasta gebruiken als zwangerschapstest. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 52 |
Mis niets
Daghoroscoop
Steenbok

Jij hebt kunstzinnige neigingen. Onderdruk die vooral niet, maar uit ze.…

» Naar de daghoroscopen