×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

4 manieren om aan je zelfbeeld te werken

4 manieren om aan je zelfbeeld te werken
13.08.2017 - Redactie

Ben jij tevreden met jezelf, of zou je het liefst van alles aan je karakter en uiterlijk veranderen? Stop met piekeren over wat er beter kan. Met deze vijf regels verbeter jij je zelfbeeld.


1. Leer houden van je spiegelbeeld
Uit onderzoek van Dove blijkt dat meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen onzeker is over haar uiterlijk. Eenderde wordt steeds kritischer naarmate ze ouder wordt. Het blijkt dat je in de spiegel vooral ziet hoe je je voelt, in plaats van hoe je er echt uitziet. Die ontevredenheid is dus een weerspiegeling van je emoties. Door je hiervan bewust te worden, kun je jouw emoties en je spiegelbeeld loskoppelen, waardoor je het beeld in de spiegel steeds meer gaat zien zoals het écht is. Lach wat vaker naar je spiegelbeeld. Je brein krijgt een signaal dat je een goed humeur hebt en lekker in je vel zit, ook als dat niet echt zo is.

2. Je eigen overtuigingen zijn niet de waarheid
Je zelfbeeld bestaat uit een aantal overtuigingen die jij over jezelf hebt. Je hebt ze onbewust meegekregen van je ouders, mensen om je heen of misschien je ze jezelf aangepraat. Misschien geloof je dat je niets waard en niet slim bent, dat je lichaam er niet uitziet, dat je niet mooi bent en dat je haar altijd zo raar pluist. Mogelijk hebben je ouders dat vroeger weleens gezegd en heb je het, toen je klein was, als waarheid aangenomen. Als de overtuigingen negatief zijn, belemmeren ze een gezond zelfbeeld. Tijd om aan nieuwe overtuigingen te werken. Maak eens een lijstje met kritische gedachten die je hebt over jezelf. Bouw ze om tot positieve overtuigingen. Besef je ook dat hoe jij jezelf ziet niet is hoe anderen jou zien.

3. Accepteer jezelf
Iedereen is uniek en daar horen ook je iets minder goede eigenschappen bij. Deze eigenschappen maken jou jou. Stop met jezelf vergelijken met anderen. Via social media krijg je vaak alleen positieve kanten uit iemands leven te zien. En als je vraagt hoe het met iemand gaat, hoor je vaak alleen de goede dingen. Maar echt waar: iedereen heeft struggles. Kijk kritisch naar beelden in de media. Waarom zou je jezelf vergelijken met een fantasiebeeld? Het is onmogelijk om eruit te zien als een gephotoshopt model. Wees trots op wat je wél hebt.

4. Wen aan je naakte lichaam
Hoe comfortabel jij je naakt voelt, zegt iets over je zelfbeeld. Voel jij je lekker vrij in je blootje of zou je liever zo snel mogelijk weer iets aantrekken? Dit beïnvloedt ook de manier waarop je ervaart hoe je partner naar je kijkt en je waardeert. Als je zelf niet lekker in je vel zit, interpreteer je een blik of opmerking van je partner eerder verkeerd. Hoe vrijer jij je voelt in je lichaam, ook bloot, hoe gezonder je zelfbeeld wordt.

Bron: Archief | Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

4 redenen voor seks na een work-out

10.01.2018 - Wie na het sporten het bed in duikt, kan daarvan profiteren. Lees verder

Hoofdpijn tijdens de seks

08.11.2017 - Sekshoofdpijn bestaat echt. De pijn in je hoofd of nek kan ontstaan tijdens de seks of tijdens of na het orgasme. Lees verder

Binnenkort kun je een verzonden bericht op WhatsApp intrekken

27.10.2017 - Laat die update maar komen. Lees verder

Waarom sommige mannen een condoom niet lekker vinden zitten

19.10.2017 - Seks, liever zonder condoom dan met. Een condoom zit niet lekker of de seks voelt beter zonder… Mannen voeren verschillende excuses aan. Wellicht is er nog een reden voor. Lees verder

Dit is het beste tijdstip voor seks

15.10.2017 - Spontaan actie tussen de lakens is leuk, maar seks plannen blijkt toch niet zo’n gek idee. Lees verder

Don'ts voor down under

09.10.2017 - Sommige dingen kun je vaginawise beter niet doen. In bad met een bruisbal bijvoorbeeld. Lees verder

Hoe snel wen je aan het ouderschap?

04.10.2017 - De komst van een baby verandert veel en dat vergt wat aanpassingsvermogen. In Engeland is er onderzoek gedaan naar hoe lang het duurt om te wennen aan het ouderschap. Lees verder

Kun je tandpasta als zwangerschapstest gebruiken?

03.10.2017 - Internet laat ons soms kennismaken met de meest vreemde dingen. We voegen aan het lijstje toe: tandpasta gebruiken als zwangerschapstest. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 52 |
Mis niets
Daghoroscoop
Steenbok

Jij voelt je nog niet helemaal lekker. Er lijken steeds nieuwe problemen bij…

» Naar de daghoroscopen