×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Samen slapen en toch genoeg nachtrust

Samen slapen en toch genoeg nachtrust
09.01.2015 - Redactie

Je hoort steeds vaker dat koppels niet samen slapen om hun nachtrust te verbeteren. Niet iedereen wil dat en niet iedereen heeft er de ruimte voor. Met deze tips slaap je samen en verbeter je je nachtrust.


Probleem 1: Je slaapt naast een woeler of dekendief.
Oplossing: Twee losse matrassen kunnen ervoor zorgen dat je de bewegingen van je partner een stuk minder voelt. Allebei een aparte deken kan ook een optie zijn. Of kies voor een deken die een stuk breder is dan het bed, zo heb je meer deken voor het gevecht om de lakens begint.

Probleem 2: Je partner snurkt.
Oplossing: Snurken komt vaker voor als je op je rug slaapt. In sommige gevallen helpt het om je partner een duw te geven zodat hij op zijn zij ligt. Wanneer het huis-, tuin-, en keukenmiddeltjes niet helpen, kun je een bezoek brengen naar de huisarts. Soms wordt snurken veroorzaakt door een apneu.

Probleem 3: Jij slaapt het liefst in de winter nog met het raam open, terwijl je partner de verwarming gerust aan laat staan.
Oplossing: Kies voor een temperatuur ergens in het midden. De één kan een warmere pyjama dragen, terwijl de ander misschien onder een dunnere deken kan slapen. Een groter bed helpt ook om het wat kouder te hebben: je hebt dan minder last van elkaars lichaamstemperatuur.

Probleem 4: Jullie gaan op andere tijden naar bed en staan op verschillende tijden op.
Oplossing: Praat erover en maak afspraken. Degene die als laatst naar bed gaat, kan zich bijvoorbeeld omkleden in de badkamer en daarna zo stil mogelijk naar bed gaan. Degene die als eerst opstaat, kan stoppen met snoozen. Ga af en toe tegelijk naar bed om samen te knuffelen, of meer.

Probleem 5: Je partner valt het liefst in jouw armen in slaap, maar jij kunt alleen slapen las je ruimte hebt.
Oplossing: Zorg dat degene die ruimte nodig heeft, makkelijk kan wegdraaien. Lig tegen elkaar aan tot de knuffelaar slaapt en ga daarna op je eigen helft liggen.

Waarom slapen we samen?

Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Wat bepaalt of je iemand aantrekkelijk vindt?

02.06.2018 - Bij een eerste ontmoeting weet je vaak al snel of je je aangetrokken voelt tot iemand of niet. Maar waar hangt dat eigenlijk vanaf? Deze 5 factoren spelen een grote rol. Lees verder

Je neus snuiten vergroot de kans op een orgasme

16.05.2018 - Deze methode geldt alleen voor vrouwen. Lees verder

Eén keer per week seks is genoeg

05.05.2018 - Seks maakt gelukkig. Maar er is een verzadigingspunt voor het geluk en dat is al bij één keer per week. Vaker seks dan één keer per week maakt je dus niet nóg gelukkiger. Lees verder

Dit kun je doen om je relatie te verbeteren

30.04.2018 - Je hoeft hiervoor maar één ding te weten over je partner. Lees verder

Zo lang duurt het om een vriendschap op te bouwen

20.04.2018 - Het opbouwen van een liefdesrelatie kost tijd, maar ook een vriendschap sluiten kost tijd. Lees verder

Dit effect heeft een goede nachtrust op je seksleven

16.03.2018 - Dat slaap belangrijk is, is inmiddels bekend. Je nachtrust heeft ook een positieve invloed op je seksleven. Lees verder

Zoveel vrienden kun je hebben

14.03.2018 - Eigenlijk is het al langer bekend dat het onmogelijk is om tientallen goede vrienden te hebben. Een onderzoek heeft aangetoond hoeveel vrienden je kunt hebben. Lees verder

Daarom vallen we op bezette mannen

06.02.2018 - Is het je al meerdere keren overkomen dat je viel op een bezette man? Er is onderzoek gedaan naar waarom het sommige vrouwen steeds weer overkomt. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 53 |
Mis niets
Daghoroscoop
Tweeling

Er komt vandaag heel veel boven water, wat jou gemakkelijk uit je evenwicht…

» Naar de daghoroscopen