Placeholder

Foute man wordt goed

Als vrouwen ovuleren, kijken ze ineens heel anders naar mannen. Mannen die ze normaal met ‘fout’ zouden bestempelen, zien ze nu als prima vader van hun kinderen.

Een onderzoek van de universiteit van Texas wijst dit uit. Eerder was al gebleken dat vrouwen zich in de week rondom hun ovulatie veel vaker aangetrokken voelen tot sexy en knappe mannen, maar nu is ook duidelijk geworden waarom vrouwen dan ook ineens denken dat het verstandig is om een langdurige relatie met zo’n man te hebben.

Onderzoek
De vrouwen die als proefpersoon dienden, kregen enkele foto’s van mannen te zien. Sommige mannen waren heel sexy, anderen zagen er meer betrouwbaar uit. De vrouwen bekeken de foto’s tijdens en buiten hun ovulatieperiode om te beoordelen of de man een goede vader zou zijn. Zou hij goed voor zijn kind zorgen? En zou hij een handje helpen in het huishouden?

Hormonen
Tijdens de ovulatieperiode van de vrouwen, won de sexy man het met gemak. Dat de vrouwen er op dat moment van overtuigd waren dat hij de beste vader voor hun kinderen zou zijn, blijkt door hormonen te komen. Deze hormonen, die vrijkomen wanneer een vrouw ovuleert, veranderen de kijk die ze op mannen hebben. Laat je dus niet te snel verleiden als je aan het ovuleren bent, maar stel jezelf regelmatig de vraag: vind ik hem écht leuk?