Placeholder

Lichtjes kijken bij het Amsterdam Light Festival

Word jij dipperig van die korte, donkere dagen? Leuke dingen doen kan je humeur misschien wat doen opklaren. Een gezellig uitje voor de kerstvakantie: het Amsterdam Light Festival. Tot en met zondag 21 januari 2018 kun je je vergapen aan de lichtkunstwerken die door heel het centrum van de hoofdstad zijn geplaatst.

Eerste rang
Het beste zicht heb je vanaf het water. Op de boten van de Blue Boat Company is elke vaart een livegids aanwezig om te zorgen dat je geen kunstwerk mist. Terwijl jij lekker warm aan tafel zit met een drankje in je hand, vaar je langs alle lichtinstallaties ín en áán de Amsterdamse grachten.

Alles is verlicht
Maar liefst 37 kunstenaars uit 14 landen presenteren dit jaar hun kunstwerken. Van een verlichte ijsschots op het water genaamd ‘Infinita’ tot de 6,5 kilometer lange ‘Thinline’ van kunstenaar Ai Weiwei; de zesde aflevering van het festival is weer een lichtspektakel.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de officiële website van het Amsterdam Light Fetsival. Je vindt daar ook informatie voor als je de route te voet wilt afleggen. Het Amsterdam Light Festival duurt nog tot 21 januari 2018.

Beeld: Blue Boat Company