×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De impact van groente en fruit op mens en milieu

De impact van groente en fruit op mens en milieu
30.04.2015 - Redactie

Gezond leven is één ding, maar steeds meer mensen willen bewuste keuzes maken en producten kopen die eerlijk en duurzaam geproduceerd zijn.


Inzicht
Questionmark helpt je hierbij en verzamelt informatie over producten uit de supermarkt. Vanaf nu is de informatie over verse en ingevroren groenten en fruit toegevoegd.

Is deze ananas duurzaam?
Als je voor het schap staat heb je vaak geen idee: waar komt het product vandaan? En hoe is het verbouwd en vervoerd? Dat verschilt per groente en per vrucht. Questionmark maakt de antwoorden op die vragen inzichtelijk.

Een aantal dingen waar je op kunt letten als je groenten en fruit koopt
- Ananas, banaan, mandarijnen en sinaasappels kennen het grootste risico op uitbuiting van arbeiders, bij groente zijn dat erwten, boontjes en asperges.
- Kinderarbeid komt nog voor bij sommige appels uit Brazilië, meloenen uit Costa Rica en Panama, bananen uit Ecuador, Panama en Costa Rica en druiven uit Zuid-Afrika.
- De arbeidsomstandigheden en mensenrechten zijn bij de productie van Nederlandse aardappelen, uien, appels en peren het beste. Deze producten hebben ook de minste invloed op het milieu.
- Kiwi’s uit Nieuw Zeeland komen per schip, wat heel efficiënt is. Daarom scoren ze niet slechter dan kiwi’s die per vrachtwagen uit Italië komen.
- Sinaasappels uit Egypte dragen bij aan waterschaarste in dit al droge land.

Meer informatie vind je op de website van QuestionMark >>

Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Steun Het Vergeten Kind en ontvang een receptenboekje

12.12.2018 - Een gezellige kerst is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Lees verder

11 kerstfilms om deze maand op Netflix te kijken

08.12.2018 - Om in de kerstsfeer te raken. Lees verder

China Light Festival 2018

01.12.2018 - Breng licht in de donkere dagen. Bij het China Light Festival kun je de mooiste lichtkunstwerken bewonderen. Lees verder

Black Friday kortingen

26.11.2018 - We vieren in Nederland geen Thanksgiving, maar we maken maar al te graag gebruik van de kortingsacties tijdens Black Friday en Cyber Monday. We hebben de beste acties voor je op een rij gezet. Lees verder

Minderen voor kinderen

06.11.2018 - Een koffie to go, een maaltijd laten thuisbezorgen, een extra paar nieuwe schoenen. Heb je deze extraatjes nodig? Lees verder

De voordelen van een slecht humeur

02.11.2018 - Ben je vanochtend met het verkeerde been uit bed gestapt? Er is een lichtpuntje: een slecht humeur heeft een aantal voordelen. Lees verder

Waar komen al die lieveheersbeestjes vandaan?

26.10.2018 - Ben jij de laatste tijd veel lieveheersbeestjes tegengekomen in huis? Waar komen ze vandaan en hoe houd je ze buiten? Lees verder

Muggen

18.10.2018 - Door het warme nazomerweer zijn er nu nog steeds muggen. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 61 |
Mis niets
Daghoroscoop
Boogschutter

Jij wilt ook wel eens in het middelpunt van de belangstelling staan, nietwaar?…

» Naar de daghoroscopen