×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

11 tips om de kans op een inbraak te verkleinen

10 tips om de kans op inbraak te verkleinen
08.07.2016 - Redactie

De vakantieperiode is voor inbrekers de ideale periode om hun slag te slaan. Met deze tips laat je je huis veilig achter.


1. Onthoud dat inbrekers een hekel hebben aan de 3 L's
Licht, Lawaai en Lang werken. Maak het inbrekers niet te makkelijk. Meestal is het helemaal niet nodig om je huis te voorzien van nieuwe sloten, gebruik de sloten die je hebt.

2. Draai de deur op slot
De deur achter je dichttrekken, is niet veilig genoeg. Met een pasje kan de deur vaak makkelijk opengemaakt worden. Draai de deur daarom ook op slot als je weggaat.

3. Plaats een beveiligingsstip
Door een anti-inbraakstrip zal de deur niet opengaan, wanneer inbrekers er een pasje tussensteken.

4. Zorg ervoor dat je huis er bewoond uitziet
Ruim je huis niet op als je op vakantie gaat en laat planten voor de ramen staan. Vraag familie of buren om de post een aantal keer weg te halen.

5. Leg dure spullen uit het zicht
Zorg ervoor dat je kostbare spullen wel opgeruimd zijn. Zo lijkt het alsof er niets te halen valt en komen inbrekers minder snel in de verleiding.

6. Zorg voor goede verlichting
Dit geldt eigenlijk vooral voor de wintermaanden: als er geen licht aan is in huis gaat een inbreker ervan uit dat er niemand thuis is en dat hij ongestoord zijn gang kan gaan. Je kunt ook in de zomer eventueel een timer gebruiken als je dat prettig vindt.

7. Zorg voor sociale controle
Spreek met de buren af dat ze een oogje in het zeil houden. Zo kan iemand alarm slaan als je zelf niet thuis bent.

8. Sluit alle ramen als je weggaat
Zelfs een klein dak- of wc-raam kan genoeg zijn om binnen te komen.

9. Zorg dat er geen ladder in de buurt ligt
Vaak proberen inbrekers via een hogere verdieping binnen te komen. Een kliko, tafel, ladder of stoel is een perfect opstapje. Zorg dat deze spullen opgeborgen zijn.

10. Laat geen sleutels aan de binnenkant van deuren en ramen zitten
Door een raam in te slaan, kan een inbreker de sleutel makkelijk omdraaien.

11. Pas op met wat je online plaatst
Inbrekers gebruiken ook social media. Door openbaar vakantiefoto's en -updates te delen, weten inbrekers precies wanneer je op vakantie bent of gaat.
 

Bron: Ministerie van Veiligheid en Justitite | Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Muggen

18.10.2018 - Door het warme nazomerweer zijn er nu nog steeds muggen. Lees verder

Goede indruk maken

11.10.2018 - Je hebt maar één kans om een eerste achter te laten als je iemand ontmoet. Misschien heb je achteraf het gevoel dat je jezelf belachelijk hebt gemaakt, maar de kans is groot dat dat best meevalt. Lees verder

Netflix afleveringen

09.10.2018 - Je favoriete serie bingewatchen zit er niet altijd in. Van sommige series verschijnt er iedere week maar één nieuwe aflevering in plaats van een heel seizoen. Lees verder

Menu

08.10.2018 - Ken je dat, dat je maar blijft twijfelen welke smaak ijs je wilt? Of dat je voor de derde keer besluiteloos door de menukaart bladert? Lees verder

Waarom verkleuren de bladeren aan de bomen in de herfst?

06.10.2018 - Langzaam verkleuren de bladeren van groen naar oranje-, rood- en bruintinten. Waarom gebeurt dat eigenlijk? Lees verder

Appen op de fiets

26.09.2018 - Hoog tijd of overdreven? Lees verder

Groepsapps

19.09.2018 - Familie-app, babyshower Kim, cadeau voor A… Uit onderzoek blijkt dat die rits groepsapps in WhatsApp voor stress zorgt. Lees verder

Airmiles inwisselen

18.09.2018 - Heb jij Air Miles gespaard voor 1 november 2013? Air Miles ouder dan vijf jaar verlopen dit jaar op 1 november. Dit kun je doen met jouw oude Air Miles. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 60 |
Mis niets
Daghoroscoop
Weegschaal

Je kunt vandaag rustig eens wat risico nemen. Het is een zeer gunstige tijd om…

» Naar de daghoroscopen