×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Dit zijn de reistrends in 2019

Reistrends 2019
13.01.2019 - Redactie

Tessa aan de Stegge, trendonderzoeker toerisme, zet ieder jaar de reistrends op een rij. Dit kunnen we in 2019 verwachten als het om reizen gaat.


Iets wat de trends met elkaar gemeen hebben? We reizen steeds bewuster. In het nieuws hoor je steeds meer over duurzaamheid, overtoerisme en de impact van reizen op de aarde. Meer Nederlanders willen dat ook hun vakantie duurzaam is voor het land waar ze te gast zijn. Dit zijn de trends die Tessa verwacht in 2019:

We kiezen vaker voor een vakantie naar minder toeristische gebieden
Als reactie op het overtoerisme kiezen steeds meer mensen voor vakantie vieren op een plek waar ze massa kunnen ontwijken. We gaan van de gebaande paden af en zoeken naar alternatieve mooie plekken. Zo riep CNN Groningen uit als beste alternatief voor de stad Amsterdam.

We doen steeds vaker iets goeds voor de bestemming
We worden steeds meer geconfronteerd met de effecten van onze vakanties. Steeds meer reizigers kiezen ervoor om iets terug te doen voor de plek waar ze te gast zijn. Denk bijvoorbeeld aan het opruimen van het strand en de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een eco-verblijf en ervoor kiezen om geen plastic flesjes te kopen. De verkoop van treinkaartjes is de laatste tijd gestegen. Steeds meer mensen kiezen voor de trein als alternatief voor een vliegreis.

We reizen vaker in een groep
Reizen met een groep vrienden of een samengestelde groepsreis met familie worden steeds populairder. Maar er zijn ook steeds meer groepsreizen rondom een thema zoals yoga, koken, ondernemen, mountainbike of wetenschappelijk onderzoek doen.

We gebruiken vakantie om te herstellen
Op reis gaan en als herboren terugkomen, klinkt dat niet heerlijk? Verschillende reisorganisaties spelen er op in: retreats, sportvakanties of een verblijf in een hotel waar je offline bent. Er wordt ook gereisd om door moeilijke periodes heen te komen, bijvoorbeeld met een red-je-huwelijk-trip of de reis na een relatiebreuk.

Soms willen we gewoon niks doen
Veel mensen zijn na een jaar werken op zoek naar rust en ontspanning. Ze kiezen voor een hotel dat als thuis voelt en eten wat de pot schaft. In de gemeenschappelijke woonkamer leer je andere reizigers kennen.

We gaan vaker op microavontuur
Je hoeft niet altijd ver van huis te zijn om op avontuur te gaan. Steeds meer mensen kopen minder nieuwe spullen om meer geld te kunnen besteden aan ervaringen. Juist ook aan ervaringen dichtbij huis. Een roadtrip in eigen land of net over de grens, een nachtje slapen in een Tiny house, een meerdaags festival of lekker lummelen in je eigen tuin.

Bron: Tessa aan de Stegge | Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Doorzetten als je gedemotiveerd bent

20.01.2019 - De meeste projecten zoals goede voornemens en hobby's starten leuk, maar na een tijdje wordt het moeilijker en vraag je je af of het alle moeite wel waard is. Hoe kom je door die lastige periode heen? Lees verder

Engel

18.01.2019 - 2017 was voor Jacobien niet echt een jaar om met een goed gevoel op terug te kijken, tenminste, zo leek het in eerste instantie. Ze zat in een arbeidsconflict en kreeg de diagnose borstkanker. Nu na de behandelingen de mist optrekt, schrijft ze over leven met kanker, moederschap en wat er verder op haar pad komt van hier naar daar. Lees verder

Goede moed

16.01.2019 - Santé’s chef redactie Annalot heeft dit jaar maar één voornemen. Lees verder

Reistrends 2019

13.01.2019 - Tessa aan de Stegge, trendonderzoeker toerisme, zet ieder jaar de reistrends op een rij. Dit kunnen we in 2019 verwachten als het om reizen gaat. Lees verder

Tips om te stoppen met zelfkritiek geven

05.01.2019 - De gemiddelde vrouw heeft acht keer per dag kritiek op zichzelf. Dat is acht keer te veel. Lees verder

Kerstversiering opruimen

05.01.2019 - Zondag is het Driekoningen, traditioneel gezien de dag waarop je je kerstboom uiterlijk hoort op te ruimen. Zie je op tegen de klus? Met onze tips ruim je je kerstboom en de versiering op een handige manier op. Lees verder

Meer bereikt dan je denkt

30.12.2018 - Tegen het einde van het jaar denken we meer na over wat we in het afgelopen jaar eigenlijk bereikt hebben. En zelfs als je eerste gedachte 'niet veel' is, zal het meer zijn dan je denkt. Lees verder

5 tips tegen gourmetgeurtjes

22.12.2018 - Gourmetten is gezellig, maar de geur die daarna in huis blijft hangen is minder aangenaam. Met deze tips verdrijf je de gourmetgeur zo snel mogelijk. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 112 |
Mis niets
Daghoroscoop
Steenbok

Jouw energie is vandaag prima in orde. Je kunt meer dan je ooit voor mogelijk…

» Naar de daghoroscopen