×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Op welke temperatuur kun je het best wassen?

Op welke temperatuur kun je het best wassen?
11.02.2018 - Redactie

Welk programma kun je het best gebruiken om je kleding schoon te krijgen en mooi te houden?


Wassen op 30 °C
Met een wasprogramma op 30 graden krijg je licht bevuilde was prima schoon. Daarnaast is deze temperatuur het meest geschikt voor kwetsbare kleding, zoals een jurkje of top van een delicate stof.

Wassen op 40 °C
Een was op 40 graden wordt waarschijnlijk het meest gebruikt. Veel kleding mag gewassen worden op deze temperatuur. Ook krijg je iets viezere kleding beter schoon op 40 graden dan op 30 graden. Check altijd het label, want voor wol of delicate stoffen is een wasprogramma van 40 graden te warm.

Wassen op 60 °C
Bacteriën, schimmels en huismijt overleven een was op 60 graden niet. Was je beddengoed, handdoeken, vaatdoeken, ondergoed, sokken etc. op 60 graden om ze hygiënisch te houden.

Wassen op 90 °C
Een was van 90 graden wordt ook wel eens een kookwas genoemd. Het is goed voor je wasmachine om eens in de zoveel tijd op deze hoge temperatuur te wassen. Je kunt de wasmachine leeglaten of eventueel wat vaatdoeken meewassen. Een kookwas zorgt ervoor dat je wasmachine schoon blijft en je was schoon en fris uit de wasmachine komt. Maak ook even schoon tussen de rubberen rand.

Missers voorkomen? Controleer altijd het label van kleding.

Hoeveel geld bespaar je als je kouder wast?
Volgens de Consumentenbond kost een was op 30 graden 7 cent, een was op 40 graden kosten 10 cent, een was op 60 graden kosten 18 cent en een was op 90 graden kost 29 cent. Er valt dus best wat te besparen op je rekening als je slim kiest. Check meer slimme wasfeiten van de Consumentenbond.

Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Deze serie is voor iedereen die niet kan opruimen

21.02.2018 - Marie Kondo goes Netflix. Lees verder

5 tips om meer energie te krijgen

18.02.2018 - Heb je een futloos en lusteloos gevoel? Met deze vijf tips zorg je voor hernieuwde energie. Lees verder

Liefde gaat door de maag

17.02.2018 - Een goede eerste date blijkbaar ook. Lees verder

Zo haal je meer uit HSP met mindfulness

16.02.2018 - Ben je een Hoog Sensitief Persoon? Met mindfulness kun je je het beste uit je eigenschappen halen. Gastblogger en auteur over mindfulness Marisa Garau deelt in deze blog haar praktische tips. Lees verder

11 romantische films om vandaag op Netflix te kijken

14.02.2018 - Toegegeven, de romantische films op Netflix zijn misschien geen pareltjes, maar soms is het heerlijk om een film te kijken waarbij je niet hoeft na te denken. Lees verder

Inspiratie-tips om die laatste winterweken door te komen

14.02.2018 - Ben je niet vooruit te branden, heb je nul inspiratie en lijkt er geen einde te komen aan de winter? Lees verder

Op welke temperatuur kun je het best wassen?

11.02.2018 - Welk programma kun je het best gebruiken om je kleding schoon te krijgen en mooi te houden? Lees verder

3x alternatief voor hout stoken

10.02.2018 - Een houtkachel of een vuurkorf is superknus in de winter, maar wist je dat zo'n vuurtje schadelijker voor je gezondheid is dan je misschien denkt? Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 105 |
Mis niets
Daghoroscoop
Vissen

Er gebeurt iets dat je totaal niet verwacht had. Je bent dan ook geheel uit…

» Naar de daghoroscopen