×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

9x get your shit together

10x get your shit together
22.02.2016 - Redactie

Heb je soms het gevoel dat je maar doet alsóf je volwassen bent? Met de volgende 9 tips voel je je alsof je alles onder controle hebt.


1. Breng je administratie op orde
Die ordner met tabbladen was een leuk idee. Tijd om alle losse papieren die je ernaast verzameld hebt er nu daadwerkelijk in op te bergen.

2. Koop een herbruikbaar tasje
Sinds dit jaar zijn plastic tasjes in winkels niet meer gratis. Tel niet steeds een paar cent neer voor een nieuwe plastic tas, maar investeer in een duurzame tas. Er bestaan handige opvouwbare exemplaren die nauwelijks ruimte in beslag nemen.

3. Doe klusjes die je al heel lang uitstelt
Laat je wasmachine een kookwas draaien, ontkalk de waterkoker en het koffiezetapparaat, maak de groentelades van je koelkast schoon of ontdooi de vriezer.

4. Investeer in een goede winterjas
Dit is niet meer de middelbare school waar de looks van je jas belangrijker zijn dan hoe warm je jas is. Een warme winterjas zou prioriteit moeten zijn, zo kom je veel comfortabeler de winter door. Maar je jas is wel de hele winter het eerste wat veel mensen zien, hij moet dus ook leuk zijn.

5. Breng tijd met jezelf door
Er is één persoon met wie je het je hele leven moet doen: jijzelf. Misschien breng je al genoeg tijd alleen door, maar als je dat niet doet, zou je ermee moeten beginnen dat af en toe te doen.

6. Zet geld op je spaarrekening
Misschien geef je je geld liever nu uit dan later, toch is het verstandig om te sparen. Afhankelijk van je salaris en je vaste lasten kan dat variëren van een tientje per maand tot honderden euro's per maand, maar wat het bedrag ook is: sparen is verstandig.

7. Stuur online aankopen waarvan je weet dat je ze niet gaat dragen terug
Diep vanbinnen weet je dat je dat jurkje dat je online besteld hebt niet gaat dragen. Omdat je te lui bent om het pakket terug te sturen, negeer je het gevoel om het jurkje na een half jaar nog steeds ongedragen in je kast te zien hangen. Not gonna happen anymore.

8. Verschoon je lakens iedere week
Weinig dingen zijn lekkerder dan gedoucht, met geschoren benen, onder je schone dekbed kruipen.

9. Zet een plant in huis
Een plant in leven houden, is het ultieme teken van volwassenheid. Een huisdier in leven houden, telt ook.

Bron: Metro.co.uk | Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Waarom is geheimen bewaren moeilijk?

16.06.2018 - We geven het toe: geheimen bewaren lijkt simpel, maar we vinden het soms best lastig. Lees verder

Hoe lang duurt het hooikoortsseizoen?

15.06.2018 - Voor wie er helemaal klaar mee is. Lees verder

Merel duikt elke dag de zee in

15.06.2018 - 'Als ik de zee uit loop, kan ik er weer tegenaan.' Lees verder

Video: Esmir gaat zonder telefoon naar een onbewoond eiland

13.06.2018 - Tikken, swipen en liken: journalist Esmir doet het eindeloos. En eigenlijk wil ze van haar mobielverslaving af. Daarom probeert ze een digi-detox: 48 uur op een onbewoond eiland zonder mobiel. Lees verder

Vliegangst is altijd gekoppeld aan andere angsten

10.06.2018 - 'Vliegangst op zichzelf bestaat niet.' En toch vindt één op de drie Nederlanders het eng om te vliegen. Lees verder

Zoveel vrije dagen heb je nodig om helemaal tot rust te komen

07.06.2018 - Ben jij altijd uitgerust als je van vakantie terugkomt? Mocht dat niet zo zijn, plan dan voor je volgende vakantie dit aantal vrije dagen in… Lees verder

Hoe kies je een goede therapeut?

06.06.2018 - Je hebt de stap gezet om met een therapeut te gaan praten. De volgende vraag is dan vaak: hoe kies je de juiste therapeut? Lees verder

Met deze methode voel je je productiever

05.06.2018 - Kijk je rond het middaguur op de klok, maar heb je geen idee waar de uren zijn gebleven of wat je precies gedaan hebt? Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 109 |
Mis niets
Daghoroscoop
Tweeling

Er komt vandaag heel veel boven water, wat jou gemakkelijk uit je evenwicht…

» Naar de daghoroscopen