×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Handige gids voor vlekken verwijderen

Handige gids voor vlekken verwijderen
17.09.2015 - Redactie

Heb je een vervelende vlek op je kleding gemaakt. Met deze tips is de kans groot dat je hardnekkige vlekken uit je kleding krijgt.


Vet
Smeer de vlek in met ossengalzeep en laat het even inwerken voordat je het uitspoelt.

Chocolade
Spoel de vlek zo snel mogelijk met koud water. Je kunt ook koolzuurhoudend water of melk gebruiken.

Bloed
Spoel bloedvlekken uit met koud water. Gedroogd bloed kun je even laten weken in water gemengd met keukenzout. Onthoud: spoel bloed nóóit uit met warm water.

Fruit
Meng water met een beetje citroensap en dep dat op de vlek. Een andere optie: laat de vlek weken in een badje van ongezoete karnemelk.

Rode wjn
Dep een vlek ontstaan door rode wijn zo snel mogelijk met papier en warm water. Of gooi er nog een drankje achteraan: koolzuurhoudend water maakt een vlek door rode wijn minder.

Kaarsvet
Kaarsvet is hardnekkig, maar gelukkig krijg je het makkelijk weg: Neem een stukje keukenpapier en leg dit onder en boven de kaarsvetvlek. Ga eroverheen met een strijkijzer. Het kaarsvet smelt en zal opgenomen worden in het keukenpapier. Neem steeds een schoon stukje keukenpapier en ga door tot de vlek weg is.

Gele zweetvlekken in een wit shirt
Spuit een beetje glansspoelmiddel voor de vaatwasser op de gele vlekken. Laat het even inwerken en doe de shirts vervolgens in de was. Als het goed is, komen ze er weer stralend uit. Glansspoelmiddel werkt ook bij zonnebrandvlekken.

Inkt
Gebruik voor inktvlekken geen water, maar melk.

Vlekken op een witte muur
Ben je flink aan het knoeien geweest en zitten er vlekken op je witte muur? Met onze 8 tips om vlekken van een witte muur te verwijderen, krijg je je muur weer schoon.

Algemene tips bij het verwijderen van vlekken
- Verse vlekken zijn makkelijker te verwijderen. Behandel een vlek zo snel mogelijk. Laat je blouse na het behandelen van de vlek geen week in de wasmand liggen, maar was spullen met vlekken zo snel mogelijk.
- Gebruik een doek die niet afgeeft.
- Wrijf niet over vlekken, maar dep voorzichtig.
- Probeer een anti-vlekkenmiddel eerst op een onzichtbare plek om te kijken hoe het materiaal erop reageert.
- Het is handig om altijd iets in huis te hebben tegen vlekken. Groene zeep, ossengalzeep of citroenzeep zijn effectief tegen verschillende soorten vlekken.

Wat zijn jouw trucjes om vlekken te verwijderen?

Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Brand je kaars mooi op

15.12.2018 - Als je een (geur)kaars hebt, wil je daar zo lang mogelijk van genieten. Met deze tips brand je geen gat in de kaars en geniet je er langer van. Lees verder

5 kunstijsbanen waar je je in het zweet kunt werken

10.12.2018 - Ook als de grachten en sloten nog niet bevroren zijn, zijn er mogelijkheden genoeg om je op het ijs in het zweet te werken. Lees verder

Kersttruien 2018

10.12.2018 - Niet opgedirkt aan het kerstdiner zitten, maar hul je in een foute kersttrui. Lees verder

Gasfornuis schoonmaken

09.12.2018 - Het best kun je het fornuis schoonmaken nadat je gekookt hebt. Maar eerlijk is eerlijk, dat schiet er regelmatig bij in. Met deze tips maak je het fornuis goed schoon. Lees verder

De leukste kerstballen

08.12.2018 - Kerstversiering traditioneel? Nee hoor. Je kunt je boom volhangen met glitter, flamingo's, croissants of pepertjes. Lees verder

Hoeveel kerstversiering?

06.12.2018 - Dit zou de perfecte formule zijn. Lees verder

Beter voor jezelf zorgen

03.12.2018 - Om je heen verandert er van alles. Je hebt het druk, misschien voel je je soms zelf gestrest. Je hebt niet alles in de hand, maar één ding heb je wel in de hand: zorg goed voor jezelf. Een belangrijke basis. Lees verder

resten kaars uit glas verwijderen

30.11.2018 - Sommige kaarsen zitten in zulke mooie glazen, dat je ze na afloop wilt bewaren. Met deze tips krijg je de resten van de kaars en het kaarsvet makkelijk uit het glas. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 111 |
Mis niets
Daghoroscoop
Boogschutter

Als een kwestie jou niet alleen aangaat, is het zeker de moeite waard om die…

» Naar de daghoroscopen