Placeholder

Deze 5 gewoontes uit je kindertijd zijn nog steeds goed voor je

Wijsheid komt met de jaren, maar deze gewoontes uit je kindertijd zou je meteen weer moeten invoeren.

Op een papiertje krabbelen
Misschien krabbelde je vroeger schriften vol terwijl de docent probeerde je iets bij te brengen. In het Engels is er een mooie naam voor deze krabbels: doodles. Uit onderzoek blijkt dat het je helpt om meer informatie op te slaan. Heb je het jezelf afgeleerd om tijdens telefoongesprek op een papier te tekenen? Leg je schrijfblok maar weer naast de telefoon neer.

Nieuwsgierig zijn
Kinderen stellen de meest briljante vragen en willen altijd weten waarom. Kinderen kijken met een frisse blik naar de wereld, waardoor ze van nature nieuwsgierig zijn. Probeer je nieuwsgierigheid te blijven prikkelen; door nieuwe dingen te proberen, veel te lezen en te leren. Lees ook de 3 voordelen van nieuwsgierig zijn.

Creatief bezig zijn
Was je vroeger dol op knutselen of schrijven, maar heb je tegenwoordig een kantoorbaan? Probeer in je vrije tijd je creativiteit in de vrije loop te laten. Niet dat een kantoorbaan niet creatief kan zijn, maar met foto's maken, schrijven, puzzelen, of kleuren, gebruik je je creativiteit op een andere manier. Een goede manier om je gedachten te verzetten en daarna met een leeg hoofd zaken met een frisse blik te bekijken.

Ga naar buiten
Je moedigt je kinderen aan om buiten te gaan spelen, maar zelf eet je je lunch achter de computer. Tijd om het goede voorbeeld te geven en vaker naar buiten te gaan. Vitamine D is goed voor je.

Leef met de dag
Hoewel kinderen zich zo nu en dan afvragen over hoeveel nachtjes ze jarig zijn of wanneer het vakantie is, leven ze vooral in het hier en nu. De onbezorgdheid die veel kinderen hebben, is niet de makkelijkste gewoonte om vast te houden als volwassene, maar als het je lukt, is het een hele waardevolle gewoonte.

Beeld: Shutterstock