×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Als een kind

Als een kind
19.08.2013 - Redactie

Wijsheid komt met de jaren, maar sommige gewoontes uit onze kindertijd zouden we moeten koesteren, omdat ze nog steeds goed voor ons zijn.


Doe een middagdutje
Het middagdutje werd uit ons dagpatroon geschrapt zodra het kon. Zonde, een powernap verfrist niet alleen je brein, het maakt je ook slimmer. Goede reden om deze gewoonte uit je kindertijd voort te zetten. Lees ook een powernap in 5 stappen.

Wees creatief
Als je een baan achter de computer hebt, gebruik je je handen, behalve om te typen, niet op een creatieve manier. Breng daar eens verandering in. Ga net als vroeger tekenen, schilderen of beplak een doosje met schelpen.  Het klinkt misschien als een grote stap, zeker als je jezelf niet als creatieveling ziet. Toch is het een goed idee: je verzet je gedachten en dat kan je juist op goede ideeën brengen.

Ga naar buiten
Je moedigt je kinderen aan om lekker buiten te gaan spelen, maar vang je zelf wel genoeg vitamine D? Hup, de frisse lucht in dus. Een korte wandeling maakt al verschil, maar je kunt natuurlijk ook je skeelers weer eens onder het stof vandaan halen.

Zeg sorry
Excuses aanbieden kan een magisch effect hebben, op relaties, vriendschappen en bij zakelijke contacten. Kinderen zeggen niet per se makkelijker sorry, maar ze hebben ouders die hen aansporen het juiste te doen. Doe hetzelfde voor jezelf: laat je trots los en zeg sorry wanneer het nodig is.

Accepteer excuses
De keerzijde van sorry zeggen, is het accepteren van excuses. In onze kindertijd ging dat ons beter af. Hadden we vandaag nog ruzie? Morgen speelden we weer samen in de zandbak. Geef mensen het voordeel van de twijfel, accepteer excuses en laat je negatieve gevoelens tegenover de persoon in kwestie los.

Leef met de dag
‘Hoeveel nachtjes moet ik nog slapen?’ Kinderen leven van dag tot dag, ze maken zich niet druk om morgen, maar genieten onbezorgd van het moment. Niet de makkelijkste kindergewoonte om vast te houden, maar als je dit onder de knie krijgt, zal het je een stuk meer ontspannen maken.

Bron: Huffingtonpost
Foto: Shutterstock
Wat vind je ervan?

Reacties

Candice Kumai

13.11.2018 - Ja, ze was model, maar de Amerikaanse Candice Kumai (36) moet juist niets hebben van perfectie. Ze streeft er nu juist naar haar imperfecties te omarmen, net zoals in de Japanse kunstvorm kintsugi. 'Er is niets mis met kwetsbaar zijn.' Lees verder

Handig, hier kun je aluminiumfolie ook voor gebruiken

11.11.2018 - Je kunt meer met aluminiumfolie dan eten inpakken. Lees verder

Minimalisme Challenge

11.11.2018 - Zou jij ook willen leven met minder: minder spullen, minder moeten, minder druk? Dan is de minimalisme challenge uit het decembernummer van Santé iets voor jou. Lees verder

Verhuizen van stad naar dorp

08.11.2018 - Journalist Rianne (34) was dol op de drukte van de stad. Toch verhuisde ze drie jaar geleden naar een klein dorp. '24/7 entertainment? Nee, maar 'n bakkie doen, kan hier wel spontaan een tuinfeest worden.' Lees verder

Uitstelgedrag

29.10.2018 - Ook last van uitstelgedrag? Check welk uitsteltype jij bent en voorkom zelfsabotage. Lees verder

8 halloweenfilms en -series om te kijken

27.10.2018 - Deze spannende films (en series) kun je in de Halloweenperiode op Netflix kijken. Lees verder

Wintertijd

27.10.2018 - Dit weekend gaat de klok een uur terug. En ieder jaar lopen we tegen dezelfde 'problemen' aan. Lees verder

Wel of geen klik

25.10.2018 - Soms klikt het gewoon echt niet met je collega, buurvrouw of kennis. Het contact tussen jullie blijft haperen. Hoe kan dat? Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 111 |
Mis niets
Daghoroscoop
Schorpioen

Jij kunt niet altijd even goed tegen veranderingen. Zorg ervoor dat jij je…

» Naar de daghoroscopen