×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Als een kind

Als een kind
19.08.2013 - Redactie

Wijsheid komt met de jaren, maar sommige gewoontes uit onze kindertijd zouden we moeten koesteren, omdat ze nog steeds goed voor ons zijn.


Doe een middagdutje
Het middagdutje werd uit ons dagpatroon geschrapt zodra het kon. Zonde, een powernap verfrist niet alleen je brein, het maakt je ook slimmer. Goede reden om deze gewoonte uit je kindertijd voort te zetten. Lees ook een powernap in 5 stappen.

Wees creatief
Als je een baan achter de computer hebt, gebruik je je handen, behalve om te typen, niet op een creatieve manier. Breng daar eens verandering in. Ga net als vroeger tekenen, schilderen of beplak een doosje met schelpen.  Het klinkt misschien als een grote stap, zeker als je jezelf niet als creatieveling ziet. Toch is het een goed idee: je verzet je gedachten en dat kan je juist op goede ideeën brengen.

Ga naar buiten
Je moedigt je kinderen aan om lekker buiten te gaan spelen, maar vang je zelf wel genoeg vitamine D? Hup, de frisse lucht in dus. Een korte wandeling maakt al verschil, maar je kunt natuurlijk ook je skeelers weer eens onder het stof vandaan halen.

Zeg sorry
Excuses aanbieden kan een magisch effect hebben, op relaties, vriendschappen en bij zakelijke contacten. Kinderen zeggen niet per se makkelijker sorry, maar ze hebben ouders die hen aansporen het juiste te doen. Doe hetzelfde voor jezelf: laat je trots los en zeg sorry wanneer het nodig is.

Accepteer excuses
De keerzijde van sorry zeggen, is het accepteren van excuses. In onze kindertijd ging dat ons beter af. Hadden we vandaag nog ruzie? Morgen speelden we weer samen in de zandbak. Geef mensen het voordeel van de twijfel, accepteer excuses en laat je negatieve gevoelens tegenover de persoon in kwestie los.

Leef met de dag
‘Hoeveel nachtjes moet ik nog slapen?’ Kinderen leven van dag tot dag, ze maken zich niet druk om morgen, maar genieten onbezorgd van het moment. Niet de makkelijkste kindergewoonte om vast te houden, maar als je dit onder de knie krijgt, zal het je een stuk meer ontspannen maken.

Bron: Huffingtonpost
Foto: Shutterstock
Wat vind je ervan?

Reacties

Voordelen van meer lezen

13.09.2018 - Op vakantie heb je vrije tijd, is de genietfactor vaak hoger en ben je relaxter. Zonde natuurlijk als je na thuiskomst meteen weer in standje ratrace schiet. Op vakantie lees je vaak meer en door dat thuis ook wat vaker te doen, kun je jezelf helpen het vakantiegevoel vast te houden. Lees verder

Alleen zijn

09.09.2018 - In een druk leven met werk, gezin en sociale contacten schiet tijd voor jezelf er vaak bij in. Terwijl Santé’s Annemiek ontdekt dat ze daar nou juist zo’n behoefte aan heeft. Lees verder

Inspiratie werk

07.09.2018 - Minder werkstress, méér creativiteit en voldoening; dat klinkt goed toch? Met deze tips pak je je werk na de zomer eens helemaal anders aan. Lees verder

Iets goeds doen voor een ander, waarom zou je?

01.09.2018 - Door iets goeds te doen voor een ander, doe je automatisch iets goeds voor jezelf. Lees verder

Doel bereiken door een gewoonte te veranderen

27.08.2018 - Je kunt waarschijnlijk genoeg gewoontes bedenken die je graag zou willen hebben (of waarvan je weet dat het goed voor je zou zijn). Om verschillende redenen blijft het vaak bij iets om ‘ooit’ te doen. Met deze tips maak je er werk van. Lees verder

Babita Versluis

21.08.2018 - Geuren zijn puur emotie, vindt parfumeur Babita Versluis. Lees verder

Oordelen

20.08.2018 - Het is makkelijk om meteen een oordeel klaar te hebben, daar zijn we niet trots op. Lees verder

Wesp doodslaan

14.08.2018 - Dat er dit jaar een wespenplaag is, is goed te merken. Zeker als je buiten zit met iets te eten of drinken, heb je binnen no time een paar wespen om je heen. Hoe vervelend je ze ook vindt, je kunt ze beter niet doodslaan. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 110 |
Mis niets
Daghoroscoop
Maagd

Jouw fantasie kent geen grenzen vandaag. Dat is heel goed, mits je daar zelf…

» Naar de daghoroscopen